Ahmetović: I Njemačka bi se trebala pridružiti sankcijama!

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
“Moramo poduzeti odlučne mjere protiv onih koji prakticiraju korupciju, destabilizaciju i podjelu u regiji kao i protiv onih koji omogućavaju i podržavaju ovakav pristup.”
98B51717-6C3C-471C-83A4-6D3F342325D3
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Sačuvajte članke sa nalogom

Nakon što se prijavite preko Cafe Sandžak, možete sačuvati priče i lako ih pregledavati kasnije na bilo kojem uređaju.

Ovaj članak može da se sluša Poslušajte tekst koji slijedi u nastavku

Član njemačkog parlamenta Bundestaga i član Odbora za spoljno-političke poslove Adis Ahmetović (SPD) pozdravlja odluku Sjedinjenih Američkih Država o proširenju financijskih sankcija Miloradu Dodiku, članu Predsjedništva Bosne i Hercegovine ali i njemu bliskog TV-kanala Alternativna Televizija. Sankcije su, po navodima američke vlade, rezultat Dodikovih aktivnosti na destabilizaciji BiH ali i korupciji.

„Uvedene sankcije su neophodan i ispravan korak, kojem bi se trebala pridružiti i Njemačka. Moramo poduzeti odlučne mjere protiv onih koji prakticiraju korupciju, destabilizaciju i podjelu u regiji kao i protiv onih koji omogućavaju i podržavaju ovakav pristup”, naglašava Adis Ahmetović.

Dodik stvara paralelne institucije

Dodik,  po riječima američke vlade, preuzima državne nadležnosti i stvara paralelne institucije u entitetu Republika Srpska (RS) Bosne i Hercegovine, a također koristi svoj položaj da se osobno obogati mitom i drugim oblicima korupcije.

Sankcijama će u SAD-u između ostalog, biti zamrznuta moguća imovina Milorada Dodika. “Dodikovi kontinuirani pokušaji podrivanja Daytonskog mirovnog sporazuma ugrožavaju stabilnost cijele regije Zapadnog Balkana. Kao Evropljani, ne smijemo dopustiti da se istorija evropskog kontinenta ponovi i da u regiji izbije još jedan oružani sukob. Sadašnja nastojanja u tom pravcu nećemo posmatrati skrštenih ruku”, rekao je Ahmetović.

Heftični bilten

Nikad više ne propustite veliku priču od Sandžaklije. Prijavite se za Heftični Bilten i svake hefte primajte e-mail s pričama koje morate pročitati.

Čitajte više

Slušajte audio izdanja magazina Sandžaklija

Budimo prijatelji

HEFTIČNI BILTEN

Prijavom na Heftični Bilten slažete se sa Uslovima korišćenja i politikom privatnosti.