Huawei implementirao precizan merač pritiska u pametni sat

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Ovoga puta, Huawei je prevazišao tehničke probleme i implementirao funkciju u Huawei Watch D model, za koji se čini da je sat namenjen onima koji brinu za svoj kardiovaskularni sistem.
Foto: Huawei
Foto: Huawei
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Sačuvajte članke sa nalogom

Nakon što se prijavite preko Cafe Sandžak, možete sačuvati priče i lako ih pregledavati kasnije na bilo kojem uređaju.

Ovaj članak može da se sluša Poslušajte tekst koji slijedi u nastavku

Huawei je konačno uspeo da dizajnira sat koji će imati opciju merenja krvnog pritiska na pouzdan način. Nova tehnologija zove se “TruBP” i opisana je kao “hibridna tehnologija za merenje krvnog pritiska”.

Kako radi nova tehnologija?

Funkcija merenja pritiska na pouzdan način se, kada je u pitanju implementacija tehnologije u pametne satove, do sad pokazala “neuhvatljivom”. Srž problema odnosi se na privremeno zaustavljanje krvi kaišem sata. Ovoga puta, Huawei je prevazišao tehničke probleme i implementirao funkciju u Huawei Watch D model, za koji se čini da je sat namenjen onima koji brinu za svoj kardiovaskularni sistem.
Iako  štedljiv u detaljima, Huawei je otkrio nekoliko značajnih informacija vezanih za tehnologiju merenja pritiska. Tehnologija se zove “TruBP” i opisana je kao “hibridna tehnologija merenja krvnog pritiska”. Koristi mikro- pumpe i vazdušne jastuke na kaišu, dok visokoprecizni senzor pritiska i kontrolno kolo vrše čitanje izmerene vrednosti. Huawei tvrdi da je mogućnost odstupanja 3 mmHg, što predstavlja veoma malo odstupanje u odnosu na vrednosti izmerene običnim meračem.

Ovakav metod merenja pritiska ima i prednosti i mane. Očigledna prednost je to što ne morate da nosite merač za pritisak na odmor. Međutim, da bi se pritisak izmerio, treba zauzeti specifičan sedeći položaj, za šta postoji čitavo uputstvo. Kao što je prethodno pomenuto, rezultati malo odstupaju od vrednosti koje bi bile izmerene običnim aparatom.

Pored merača za pritisak, isti model sata opremljen je “TruSeen” tehnologijom u verziji 5.0+, koja služi za pokretanje EKG funkcije. Postoji senzor za merenje pulsa, merač nivoa kiseonika u krvi (SpO2) i još nekoliko sličnih mogućnosti.

Heftični bilten

Nikad više ne propustite veliku priču od Sandžaklije. Prijavite se za Heftični Bilten i svake hefte primajte e-mail s pričama koje morate pročitati.

Čitajte više

Slušajte audio izdanja magazina Sandžaklija

Budimo prijatelji

HEFTIČNI BILTEN

Prijavom na Heftični Bilten slažete se sa Uslovima korišćenja i politikom privatnosti.