Dogma o Trojstvu

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Koliko je dogma o Trojstvu, koja predstavlja temelj kršćanskog vjerovanja, zbunjujuća
Ilustracija: Joe Cavazos
Ilustracija: Joe Cavazos
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Sačuvajte članke sa nalogom

Nakon što se prijavite preko Cafe Sandžak, možete sačuvati priče i lako ih pregledavati kasnije na bilo kojem uređaju.

Koliko je dogma o Trojstvu, koja predstavlja temelj kršćanskog vjerovanja, zbunjujuća, nelogična i neprihvatljiva, potvrđuje i sljedeći set pitanja ubjeđenom kršćaninu i njegovi odgovori na ta pitanja:

Ko je Bog? Kršćanin: Isus. Da li je Isus Marijin sin? Kršćanin: Da. Ko je stvorio Mariju? Kršćanin: Bog. A ko je Bog? Kršćanin: Isus. Da li je Isus rođeni sin? Kršćanin: Da. Ko mu je otac? Kršćanin: Bog. Ko je Bog? Kršćanin: Isus. Da li je Isus Božji sluga? Kršćanin: Da. Da li je Isus umro na krstu? Kršćanin: Da. Da li je Isus poslat ljudima? Kršćanin: Da. Ko ga je poslao? Kršćanin: Bog. Ko je Bog? Kršćanin: Isus. Da li se Isus molio kada je bio na zemlji? Kršćanin: Da. Kome se molio? Kršćanin: Bogu. Ko je Bog? Kršćanin: Isus. Ima li Bog početak? Kršćanin: Ne. Dakle, ko je rođen 25. decembra? Kršćanin: Isus. Ko je Bog?Kršćanin: Isus. Gdje je Bog? Kršćanin: Na nebu. Koliko bogova ima na nebu? Kršćanin: Samo jedan Bog. Gdje je Isus? Kršćanin: On sjedi sa desne strane Boga. Dakle, koliko bogova ima na nebu? Kršanin: Samo jedan Bog. Dakle, koliko bogova sjedi? Kršćanin: Samo jedan Bog. Gdje je Isus? Kršćanin: On sjedi pored Gospoda. Da li sjede na istom prijestolju? Kršćanin: Ove riječi razumije samo onaj u koga se uselio Duh Sveti.

Heftični bilten

Nikad više ne propustite veliku priču od Sandžaklije. Prijavite se za Heftični Bilten i svake hefte primajte e-mail s pričama koje morate pročitati.

Čitajte više

Slušajte audio izdanja magazina Sandžaklija

Budimo prijatelji

HEFTIČNI BILTEN

Prijavom na Heftični Bilten slažete se sa Uslovima korišćenja i politikom privatnosti.