Nagrada za životno djelo za rahmetli oca i Muftiju

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Nagrada je trebala doći i ranije, ali kaže ovaj zaljubljenik u fudbal, inače igrač i trener, nikad nije kasno.
Muamer Zukorlić bio je simbol mudrosti i tolerancije_6196532ee474a.jpeg
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Sačuvajte članke sa nalogom

Nakon što se prijavite preko Cafe Sandžak, možete sačuvati priče i lako ih pregledavati kasnije na bilo kojem uređaju.

Sport mora da se voli, kaže hadžija Jonuz Džanković dobitnik nagrade za životno djelo Abdulah Duce Gegić. Nagrada je trebala doći i ranije, ali kaže ovaj zaljubljenik u fudbal, inače igrač i trener, nikad nije kasno.

–To je priznanje svih nas, posebno onih koji su shavtili da ja kao čovjek iz sporta dobijem tu plaketu. Mislim da je trebala i ranije ali zbog okolnosti u kojim sam se nalazio, posebno u politici, nisam mogao da dođem do tog izražaja. Mislim da je priznanje trebalo biti dodijeljeno prije 30, 40 godina. Hvala Allahu nikad nije kasno. Mlađi me prepoznaju kao čovjeka iz sporta, fudbalera, trenera. Sad to repoznaju mlađe generacije I mislim da je došao trenutak i pravo vrijeme da dobijem  ovu plaketu. Draga mi je I zbog toga jer je moj rahmetli otac isto bio fudbaler koji je baš s Abdulahom Ducetom Gegićem bio u timu, zajedno su igrali. Moj otac bio je još veći igrač. Kako je plaketa namijenjena mom ocu tako je i mom uvaženom Muftiji akademiku Muameru Zukorliću koji je volio sport, borio se za sport. Ovakvi potezi i ovakve nagrade mili su mu sigurno. Volio je da njegovi ljudi budu na prvom mjestu i znao je cijeniti svaki rad svih koji su s njim sarađivali. Ja sam radio to iz ljubavi prema Gradu. Mene materijalna strana nije interesovala ni kao igrača ni kao trenera. Živio sam za sport 24 sata. U datom trenutku bio sam fanatik za sport. Šta sam zamislio to sam uz Božiju pomoć i ostvario. Sport mora da se voli. To je poput farza u namazu, kaže između ostalog u Sandžačkom jutru hadžija Jonuz Džanković dobitnik nagrade za životno djelo “Abdulah – Duce Gegić”.

Heftični bilten

Nikad više ne propustite veliku priču od Sandžaklije. Prijavite se za Heftični Bilten i svake hefte primajte e-mail s pričama koje morate pročitati.

Čitajte više

Slušajte audio izdanja magazina Sandžaklija

Budimo prijatelji

HEFTIČNI BILTEN

Prijavom na Heftični Bilten slažete se sa Uslovima korišćenja i politikom privatnosti.