Želimo slobodno i transparentno Bošnjačko nacionalno vijeće

Zukorlić tokom javne rasprave „Otvoreno vijeće“ kazao će se pokret na čijem se ne čelu nalazi boriti za oslobađanje uzurpiranog BNV.
Zukorlić: Želimo slobodno i transparentno Bošnjačko nacionalno vijeće_61cdc15932648.jpeg
Novo!
Close
Sačuvajte članke sa nalogom

Nakon što se prijavite preko Cafe Sandžak, možete sačuvati priče i lako ih pregledavati kasnije na bilo kojem uređaju.

Predsjednik Stranke pravde i pomirenja Usame Zukorlić tokom javne rasprave „Otvoreno vijeće“ kazao će se pokret na čijem se ne čelu nalazi boriti za oslobađanje uzurpiranog Bošnjačkog nacionalnog vijeća. Istakao da želi slobodno i transparentno Bošnjačko nacionalno vijeće, koje će služiti narodu i biti ponos svakog Bošnjaka.

– Šta to tamo ima da se krije?! Od čega ih je strah?! Evo mi ovdje šta god govorimo objavimo i nemamo problem, i zajedno sa njima i bez njih da govorimo, i zajedno sa bilo kim da govorimo istinu transparentno i otvoreno. Punih već sad šest godina oni tamo u mraku, u podrumu, donose odluke i kriju od bošnjačkog naroda, onog naroda koji ih je glasao, šta rade. Iz tog razloga danas postoji Otvoreno vijeće koje je utemeljio rahmetli akademik muftija Muamer Zukorlić – onaj isti kojem su pokušali da zabrane da na dostojanstven način 2018. godine uđe u zgradu Bošnjačkog nacionalnog vijeća. Isti onaj Muftija kojem su oni htjeli da oduzmu vijećnički mandat, jer im je smetao. Smetao im je da samo ime njegovo prozovu svaki put na sjednici, da se zna da je on vijećnik, a nije htio doći u tu zgradu, jer nije htio svojim prisustvom da legalizira njihov kriminal koji rade u svom mraku. Vrijeme je da se stvari tamo promijene. Mi ćemo se boriti kao pokret da promijenimo vlast u Bošnjačkom nacionalnom vijeću. Mi ćemo se boriti da oslobodimo Vijeće. To nam je emanet prema našem narodu. To nam je emanet od rahmetli Muftije, jer je on rekao na tom posljednjem svom skupu da će ovaj mrak trajati dok mi ne oslobodimo Bošnjačko nacionalno vijeće. Želimo Bošnjačko nacionalno vijeće koje će voditi Bošnjake, koje će braniti Bošnjake, koje će afirmisati Bošnjake. Želimo da bude ponos svih Bošnjaka, kazao je Zukorlić.

Heftični bilten

Nikad više ne propustite veliku priču od Sandžaklije. Prijavite se za Heftični Bilten i svake hefte primajte e-mail s pričama koje morate pročitati.

Čitajte više

Search
Search

Slušajte audio izdanja magazina Sandžaklija

HEFTIČNI BILTEN

Prijavom na Heftični Bilten slažete se sa Uslovima korišćenja i politikom privatnosti.