Trafostanica smrti među kućama u Šutenovcu

Trafostanica smrti među kućama u Šutenovcu_61cdb2331fba2.jpeg
Vatrogasci su, po ko zna koji put, sanirali vatru. Samo pitaju se mještani, s obzirom na gužvu u gradu, šta da nisu uspjeli stići na vrijeme.
Novo!
Close
Sačuvajte članke sa nalogom

Nakon što se prijavite preko Cafe Sandžak, možete sačuvati priče i lako ih pregledavati kasnije na bilo kojem uređaju.

Ovaj članak može da se sluša Poslušajte tekst koji slijedi u nastavku

Sinoć je u Šutenovcu, u Kumanovskoj ulici u Novom Pazaru gorjela trafostanica smještena inače uz porodične kuće. Svake godine, kažu mještani, ista priča.

Izetu Gusincu čija je kuća odmah pored, struja je usmrtila psa još ranije u istoj ovakvoj situaciji, a sinoć je vatra sjevnula iz utičnica. Elektrodistribucija ne rješava problem, građani noćima već ne spavaju u strahu od požara.

– Iz televizora je vatra na metar krenula prema meni. Iz svakog štekera i ja sam sa svih strana bio opkoljen vatrom. To se desilo kao da je bomba pukla. Kako da ne budem prestravljen i ja i unučad koja su sva pobjegla. Zvao sam sina da isključi sklopku na gornjem spratu, a ja sam isključio na donjem spratu. Možda u tom momentu nismo smjeli ni dirati, kaže Izet Gusinac mještanin.

Vatrogasci su, po ko zna koji put, sanirali vatru. Samo pitaju se mještani, s obzirom na gužvu u gradu, šta da nisu uspjeli stići na vrijeme. Danas na terenu ekipe. Međutim, nije kaže Izet Gusinac, rješenje zamijeniti ono što je izgoreno već pojačati trafostanicu koja očito ne može podnijeti opterećenje jer u blizini su i privrednici čija je potrošnja mnogo i jača i veća.

– Tražio bih da se trafostanica odavde izmjesti. EPS bi trebao da je makne odavde što prije. Nisam protiv onih koji imaju fabrike jer i oni moraju živjeti ali nek pojačaju, nek riješe nešto. Ovo se ovako ne može izdržati.

Ovi su ljudi većinom bez struje. EPS-u, ističe, ne pada napamet da ako ništa umanji račune žiteljima Kumanovske ulice u Novom Pazaru.

– Nema šanse. Nikad to niko ne smanjuje. Imamo veliki problem, a kad će se riješiti ne vidim.

Uputili smo dopis Elektrodistribuciji, ali odgovora zasad nema. Nastavlja se agonija za ove ljude. U strahu žive, na smjenu spavaju, a za trafostanicu smrti rješenje niko ne nudi.

SANDžaklija preporučuje

Šta naši urednici čitaju, gledaju i slušaju svake hefte. Prijavite se za Heftični Bilten i nikad više ne propustite velike priče.

Čitajte više

Slušajte audio izdanja magazina Sandžaklija

HEFTIČNI BILTEN

Prijavom na Heftični Bilten slažete se sa Uslovima korišćenja i politikom privatnosti.