Crvena linija

Uskoro ćemo vidjeti kome to zvona zvone sa Crkve i Katedrale u Sarajevu i Mostaru.
Foto: Cory Doctorow (Flickr)
Foto: Cory Doctorow (Flickr)
Novo!
Close
Sačuvajte članke sa nalogom

Nakon što se prijavite preko Cafe Sandžak, možete sačuvati priče i lako ih pregledavati kasnije na bilo kojem uređaju.

Ovaj članak može da se sluša Poslušajte tekst koji slijedi u nastavku

Evo, ovih dana zgražavamo se i čudimo zašto se u Bužimu uklanja bilbord sa čestitkama za Božić i Novu godinu?

Zaboravljamo veoma brzo da se u centrima Beograda, Banja Luke i inih gradova  srpskoga svijeta crtaju i slave likovi ratnih zločinaca.

Crvenu liniju je već poodavno prešao guslar i svinjogojac iz Laktaša, despot i dikatator, veliki rušitelj našeg sistema i zajedničkog suživota, u jedinoj nam domovini, veliki Srbin Milorad Dodik. Zašao je već u minsko nacionalističko polje, ali nikako da eksplodira jedna od postavljenih mina, kako bi ga uzdrmala i povratila pameti, koju je možda nekada ispoljavao.

Sjećamo li se vrlo dobro, kako je ovaj isti nacionalista, Mićo iz Laktaša, veoma oštro napadao i Radovana, Ratka i ine zločince, kako je priznavao i genocid u Srebrenici, te osuđivao mnoge njihove agresorske postupke? Međutim, kao psihopata i skriveni nacionalista, ostaje bez svoga psihijatra, njegove terapije i normalno ostaje i bez nužne pameti za sve zajedničko i što je to dobro u dugogodišnjoj našoj oslobodilačkoj zbilji od fašista stvarano u bivšoj Jugi, sa našim Titom na čelu.

Kao “blizanci rušitelji“ skrivene nacionalističke krtice, nosili su skrivene crvene knjižice SKJ, bili su lažni Titovi omladinci sa crvenim maramama, ali zaraženi nacionalističkim klicama, koje su im metastazirale u ovome njihovom agresorskom periodu  u zloćudne nakane  i želje urušavanja svega stvaranoga na ovim našim prostorima.

Od svojih prethodnika, nacionalističko fašisoidnih ustaša i četnika, recidiva sa Blajburškog polja i Ravnogorskog gorja, kao i povratnika iz Argentine, Čilea, Australije i njihovih skrivanih destinacija, uz Franjinu i Slobinu ideološku matricu, činili su silne zločine, da bi ih danas i slavili na svakom koraku i isticali njihove likove i morbidne poruke.

Dok se svinjogojac i guslar iz RS-a, Milorad Dodik sa svojim secionističkim nakanama urušavanja nam domovine Bosne i Hercegovine i stvaranja “velikosrpskoga sveta“, uveliko našao u minskom polju, preko crvene linije, dotle se njegov “lukavi latin“, grobar hercegovačkih Hrvata, Dragan Čović, lucidno i perfidno bori za novi Izborni zakon, te zajednički udarajući u stamenu i nepokolebljivu prepreku sa njihovog rušilačkog puta, patriotu  i domoljubu, zlatnom ljiljanu, Željku Komšiću.

Kako to ovih dana veli, rasista i mrzitelj svega kod Bošnjaka ili “Muslimana“, svinjogojac i guslar iz RS-a, Milorad Dodik­ provocira na HRT-u: “Džamija je izabrala Komšića, bez trećeg entiteta nema BiH”.

U istoj emisiji HRT TV, Dodik i dalje provocira: “Ja ne želim da se pridružim mnogim iluzionistima koji pokušavaju da održe tu neku imaginarnu priču o Bosni i Hercegovini. Ona je imala šansu poštujući konstitutivne narodne, a to su Srbi, Hrvati i Bošnjaci i njihova prava da se izraze na nivou BiH. To je ukidano već 20 godina. Takva BiH je maligno oboljela, nema šanse da uspije. Pogotovo u ovom trenutku kada vidite da imate dva naroda koji izražavaju potpuno nezadovoljstvo trenutnim stanjem u BiH”, kazao je u svom stilu, osporavajući na mnogo puta viđeni način državu BiH i Bošnjake koje je ponovo gotovo isključivo nazivao muslimanima.

Ustaško-četnička nacionalistička koalicija, Dodik, Čović i njihovi istomišljenici, neće ili ne mogu da shvate da je Željko biran od građana  ove nam domovine, te da će tako biti dok je naše Bosne, a vjekovna je i ostaće kao takva.

Isto tako, veliki i samozvani Srbin, svinjogojac i guslar iz Laktaša, švercer sa beogradskih ulica, Milorad Dodik, neće da zna da je njegov jaran i ustaša sa čela HDZ-a napisao grafit na ulazu u firmu Aluminij: “Srbima i psima, ulaz je zabranjen“ i da su svi Srbi koji su gradili i radili u firmama Aluminij i Soko, protjerani za sva vremena bez ikakve odštete.

Neće da zna, Milorad Dodik, ova velika lažna srpska “svinjogojilačka“ veličina, koja je od RS-a i njenih građana napravila veliki “svinjarnik“, da je u Mostaru ostavio i spomenik nevino ubijenim žrtvama ovoga grada, Bošnjaka i Hrvata, u Sutini, te nemajući obraza i sa nultim moralom ili nemoralno dolazi u Mostar, da bi sa jaranom i velikim ustašom slavio i njegove rođendane.

Kao bosanski Srbin, visoki intelektualac, privrednik, poliglota i svjetski čovjek, moja malenkost Milan, mostarski Sarajlija, inače rođeni Sarajlija i stanovnik grada Mostara, stidim se bilo čega zajedničkog sa ovom dvojicom “blizanaca rušitelja“ koji upravo sa svojom “konstitutivnošću“ žele i dalje primjenjivati nacionalističke metode svoga postojanja i opstanka u vlasti ove nam naše domovine, koju lično urušavaju i javno je ignorišu i ne vole.

Po svojoj prošlosti i mnogim kriminalističkim i lopovskim aktivnostima činjenim i dokazanim, ali nikada i ne kažnjenim, radi koruptivne moći i sprege u vlasti, već su poodavno obojica zaslužili svoj položaj i tretman iza rešetaka.

Kako je moguće, da ovakvi kriminalci i nacionalisti budu i naši predstavnici u vlasti, da Milorad Dodik bude i moj predstavnik iz takvog srpskoga roda ili da “ugroženi Hrvat“ Dragan Čović bude predstavnik i dobrih Hrvata iz Bosne?

Njihovi mentori i “ slatkorječivi”  poštovaoci suvereniteta i integriteta Bosne i Hercegovine, Aleksandar Vučić i Zoran Milanović, odnosno susjedna Hrvatska i komšijska Srbija, nužno je da se ne miješaju u naše unutrašnje poslove, unoseći nemir sa njihovim i razdor sa svojim neostvarenim agresorskim zacrtanim i neostvarenim željama svojih ideoloških suludih matrica, luđaka iz Karađorđeva Franje i Slobodana, sa njihovim akademcima SANU i HANU.

Dakle, jedino ispravno i moguće riješenje svih nesuglasica i neprilika u našoj domovini Bosni i Hercegovini je sadržano u činjenicima da samo građani ove  nam domovine sa građanskim, civililiziranim i demokratskim principama ravnopravnosti i jednakopravnosti riješavamo naše ustrojstvo i sistem uređenja i vlasti i države.

Hvala svima na pomoći i međunarodnoj zajednici, jer su građani Bosne i Hercegovine snažni i moćni da svojom istrajnošću, ljubavlju i miroljubljivošću istraju u svim svojim nastojanjima i aktivnostima za našu jedinu domovinu – Bosnu i Hercegovinu.

Uz iskrenu molbu našim Bošnjacima da njihov “samoproglašeni”, jedini njihov predstavnik, gospodin Bakir, usmjeri svoj “ćurak“ ka patriotskim, lijevim i građanskim snagama u riješavanju našeg statusa i budućnosti u svim razgovorima i pregovorima, da ne napravi grešku, kao njegov rah. babo, primajući odlikovanje od agresora Franje Tuđmana, kako i on ne bi primio nešto slično od HDZ-a i Dragana Čovića.

Uskoro ćemo vidjeti kome to zvona zvone sa Crkve i Katedrale u Sarajevu i Mostaru.

Heftični bilten

Nikad više ne propustite veliku priču od Sandžaklije. Prijavite se za Heftični Bilten i svake hefte primajte e-mail s pričama koje morate pročitati.

Čitajte više

Search
Search

Slušajte audio izdanja magazina Sandžaklija

HEFTIČNI BILTEN

Nikad više ne propustite veliku priču od Sandžaklije.

Prijavom na Heftični Bilten slažete se sa Uslovima korišćenja i politikom privatnosti.