Autoput kroz Pešter je plod djelovanja rahmetli Muftije Zukorlića

Govoreno je o uvođenju gasa, stabilizaciji snabdijevanja strujom i vodom, početku izgradnje nove osnovne škole u Sjenici koja će, prema najavama biti jedna od najmodernijih na Balkanu.
Mujagić – Autoput kroz Pešter je plod djelovanja rahemtli Muftije Zukorlića_61c9ccdc6bd5c.jpeg
Novo!
Close
Sačuvajte članke sa nalogom

Nakon što se prijavite preko Cafe Sandžak, možete sačuvati priče i lako ih pregledavati kasnije na bilo kojem uređaju.

Ovaj članak može da se sluša Poslušajte tekst koji slijedi u nastavku

Veliki događaj je posjeta predsjednik Srbije Sjenici. Potpisivanje sporazuma o izgradnji autoputa Požega-Boljare priznanje je Sjenici kao Opštini u kojoj je stožer vlasti Stranka pravde i pomirenja i rahmetli muftiji akademiku Muameru Zukorliću.

Jer je to projekat za kojeg je on živio, kojem se posvetio svim svojim bićem i možemo reći da je u taj projekat utkao i samog sebe, kaže Munib Mujagić predsjednik Opštine Sjenica.

Podsjeća na važnost Sporazuma o zajedničkom djelovanju kojeg je SPP potpisala sa SNS-om u februaru u Beogradu a kojim je preciziran i ovaj projekt. Podsjeća da je ovo novi koncept partnerskih odnosa što se prvi put dešava u Sandžaku.

Što naravno u prethodnom periodu, odnosno prije političkog angažmana rahmetli muftije Zukorlića nije bio koncept i način na koji se sarađivalo. Ovo je jedan novi kvalitet, snaga, uputa i trasa saradnje s SNS-om kao vodećom strankom. Vjerujem, ako smo mi partneri, SPP, da smo regionalna Stranka koja je u stanju da ovakve kapitalne projekte iznese.

Suština je, ističe, da se kroz ovakvo djelovanje sačuvaju istinske vrijednosti i jednako grade nove što će biti i put prosperiteta.

Zadovoljstvo mi je da kažem da je utemeljivač i čovjek koji je to dogovorio i ostavio nam uputu rahmetli muftija Zukorlić koja stvari u etičkom, ali i svakom drugom smislu postavlja na pravi način.

Takva jedna politika po prvi put dovodi predsjednika države da pita Sjeničake šta ih to muči

Velika stvar za Sjenicu, za Sandžak da je prvi put u savremenoj historiji države predsjednik države na ovaj način posjetio Sandžak.

Govoreno je o uvođenju gasa, stabilizaciji snabdijevanja strujom i vodom, početku izgradnje nove osnovne škole u Sjenici koja će, prema najavama biti jedna od najmodernijih na Balkanu.

I da je to jedan kapitalni projekat i višedecensijski san Sjenice i ono što je za nas važno i s posebnom emocijom govorimo da je zadnji projekat kojeg je rahmetli muftija prije svog preseljenja dogovorio s predsjednikom Vučićem. Njegova realizacija znači  nastavak svega što je muftija radio.

Podržavat će, poručuje, sve što je dobro, zdravo, što vodi prosperitetu ne samo ovog prostora.

Heftični bilten

Nikad više ne propustite veliku priču od Sandžaklije. Prijavite se za Heftični Bilten i svake hefte primajte e-mail s pričama koje morate pročitati.

Čitajte više

Search
Search

Slušajte audio izdanja magazina Sandžaklija

HEFTIČNI BILTEN

Nikad više ne propustite veliku priču od Sandžaklije.

Prijavom na Heftični Bilten slažete se sa Uslovima korišćenja i politikom privatnosti.