Danas promocija monografije i godišnja izložba SULU-a

Ova strukovna asocijacija nastala je na tlu bogatom kulturno-istorijskim nasleđem i umetnicima koji su obeležili umetnost svoga vremena na podneblju u kojem stvaraju, kao i u regionu.
Sutra promocija monografije i godišnja izložba SULU-a_61c502bf64028.jpeg
Novo!
Close
Sačuvajte članke sa nalogom

Nakon što se prijavite preko Cafe Sandžak, možete sačuvati priče i lako ih pregledavati kasnije na bilo kojem uređaju.

U Galeriji MMC-a, sutra će biti predstavljena monografija i otvorena 16. godišnja izložba Sandžačkog udruženja likovnih umetnika (SULU). Na promociji će govoriti istoričarka umetnosti prof. Branka Gugolj, predsednik SULU-a prof. Ervin Ćatović  i sekretar, akademski slikar Rešad Prtinac.

Aktivnosti ovog prestižnog udruženja godinama unazad finansijski podržavaju Grad Novi Pazar i Ministarstvo kulture i informisanja Republike Srbije. Sandžačko udruženje likovnih umetnika  osnovano je 2003. godine u Novom Pazaru. Od tada do danas, u mnogim društvenim poljima evidentan je njegov doprinos jačanju i podsticanju likovne umetnosti prvenstveno na području Sandžaka, ali i u okruženju.

Ova strukovna asocijacija nastala je na tlu bogatom kulturno-istorijskim nasleđem i umetnicima koji su obeležili umetnost svoga vremena na podneblju u kojem stvaraju, kao i u regionu. Sandžačko udruženje likovnih umetnika svoj značaj potvrđuje u svim poljima rada a prevashodno kroz dela svojih članova koja predstavljaju sponu tragova prošlosti, svedočenja sadašnjosti i putokaza budućnosti, odnosno daju naznake mogućih smernica budućih umetničkih tokova.

Početak izložbe je u 19 časova, nakon čega će biti upriličena i promocija monografije. Umetnička dela biće izložena u galeriji MMC, KC Novi Pazar do kraja januara.

Heftični bilten

Nikad više ne propustite veliku priču od Sandžaklije. Prijavite se za Heftični Bilten i svake hefte primajte e-mail s pričama koje morate pročitati.

Čitajte više

Search
Search

Slušajte audio izdanja magazina Sandžaklija

HEFTIČNI BILTEN

Nikad više ne propustite veliku priču od Sandžaklije.

Prijavom na Heftični Bilten slažete se sa Uslovima korišćenja i politikom privatnosti.