Danas promocija monografije i godišnja izložba SULU-a

Ova strukovna asocijacija nastala je na tlu bogatom kulturno-istorijskim nasleđem i umetnicima koji su obeležili umetnost svoga vremena na podneblju u kojem stvaraju, kao i u regionu.
Sutra promocija monografije i godišnja izložba SULU-a_61c502bf64028.jpeg
Novo!
Close
Sačuvajte članke sa nalogom

Nakon što se prijavite preko Cafe Sandžak, možete sačuvati priče i lako ih pregledavati kasnije na bilo kojem uređaju.

U Galeriji MMC-a, sutra će biti predstavljena monografija i otvorena 16. godišnja izložba Sandžačkog udruženja likovnih umetnika (SULU). Na promociji će govoriti istoričarka umetnosti prof. Branka Gugolj, predsednik SULU-a prof. Ervin Ćatović  i sekretar, akademski slikar Rešad Prtinac.

Aktivnosti ovog prestižnog udruženja godinama unazad finansijski podržavaju Grad Novi Pazar i Ministarstvo kulture i informisanja Republike Srbije. Sandžačko udruženje likovnih umetnika  osnovano je 2003. godine u Novom Pazaru. Od tada do danas, u mnogim društvenim poljima evidentan je njegov doprinos jačanju i podsticanju likovne umetnosti prvenstveno na području Sandžaka, ali i u okruženju.

Ova strukovna asocijacija nastala je na tlu bogatom kulturno-istorijskim nasleđem i umetnicima koji su obeležili umetnost svoga vremena na podneblju u kojem stvaraju, kao i u regionu. Sandžačko udruženje likovnih umetnika svoj značaj potvrđuje u svim poljima rada a prevashodno kroz dela svojih članova koja predstavljaju sponu tragova prošlosti, svedočenja sadašnjosti i putokaza budućnosti, odnosno daju naznake mogućih smernica budućih umetničkih tokova.

Početak izložbe je u 19 časova, nakon čega će biti upriličena i promocija monografije. Umetnička dela biće izložena u galeriji MMC, KC Novi Pazar do kraja januara.

Heftični bilten

Nikad više ne propustite veliku priču od Sandžaklije. Prijavite se za Heftični Bilten i svake hefte primajte e-mail s pričama koje morate pročitati.

Čitajte više

Slušajte audio izdanja magazina Sandžaklija

HEFTIČNI BILTEN

Prijavom na Heftični Bilten slažete se sa Uslovima korišćenja i politikom privatnosti.