Skidajmo ih sa političke scene, milom ili silom

Stani malo od Doboja, Mujo. I mi konja za trku imamo.
milan nasl
Novo!
Close
Sačuvajte članke sa nalogom

Nakon što se prijavite preko Cafe Sandžak, možete sačuvati priče i lako ih pregledavati kasnije na bilo kojem uređaju.

Odakle početi ovaj  članak, jer mi je naša politika i političari sa svojim kriminalnim dosijeima, dosadila i postala mučna i ogavna.

Pisati o ovim “ rušilačkim blizancima “ Miloradu Dodiku i Draganu Čoviću, o nj9ihovom kriminalu , lopovlucima i nakaradnim luđačkim ideološkim matricama, već godinama znanim i vidljivim, vjerujem da je dosadilo svima nama.

Zato, radi mojih čitalaca i ličnoga zadovoljstva pišem sa uvodnim vicem, koji nas neće uzrujavati:

“Zaštitari koji čuvaju Čovićevu kuću u mostarskom naselju Bare primijetili su da jedna starija žena najmanje dvaput dnevno prolazi pored kuće. Kako im je to postalo sumnjivo, zaustavili su je i pitali zašto tako često prolazi pored Čovićeve kuće. Žena je odgovorila da su razlozi za to zdravstveni. Kakvi zdravstveni razlozi, u čudu su pitali zaštitari. Pa, vidite, odgovorila je žena, imam izrazito nizak krvni tlak. Da ne bih koristila previše lijekova, naprosto izađem i kad vidim Čovićevu kuću, odmah mi skoči tlak.

Taj vic ocrtava raspoloženje javnosti prema Čoviću kao osobi i kao političaru. Činjenica da je zbog gradnje te kuće promijenjen tok rijeke Radobolje sigurno je pridonijela takvom raspoloženju. Ne samo navedena raskošna vila koju uspoređuju s kućama holivudskih zvijezda i čija vrijednost potiče pitanja o prihodima svog vlasnika, nego i mnoge afere i sudski procesi koji su pokretani protiv Čovića utjecali su na smišljanje navedenog vica. No, sve to nije nimalo utjecalo na Čovićevu karijeru. Upravo suprotno, moglo bi se reći da se njegova pozicija unutar HDZ-a BiH učvršćivala i da je njegova politička moć rasla usporedno s brojem afera koje su se za njim vukle. U tom pogledu njegova politička karijera kao da je idealni tip i uzor političkih karijera brojnih hadezeovaca u Hrvatskoj” (portal Telegram).

Dakle,ovi ortodoksni nacionalistički Hrvati, HDZ-ovci Dragan Čović i Andrej Plenković, poput lopova urliču da su ugroženi: “Lopovi, držite lopova “ tražeći novi izborni zakon, tražeći “ autentičnog “ Hrvata za člana Predsjedništva,  jer je ovaj kriminalac i lopov kao Hrvat ugrožen, od građanina, patriote i zlatnog ljiljana BiH, Željka Komšića.

“ Pretjerano investiranje državnih resursa Republike Hrvatske i vlastitog političkog ugleda u korist jedne stranke i njezinog višestruko kompromitiranog kandidata uz zanemarivanje činjenice da na izborima u BiH sudjeluju i drugi kandidati koji su etnički Hrvati kao i druge političke stranke s hrvatskim predznakom pokazali su se kao nerazumni potezi. Podređivanje ugleda najvećeg hrvatskog sveučilišta interesima propalog političkog kadroviranja u susjednoj zemlji ostat će zabilježeno kao gotovo nevjerojatan primjer zloupotrebe vlasti “ (portal Telegram).

Ovaj “ugroženi“ Hrvat Dragan Čović u velikim je problemima. Kriminal iz „Aluminija“  i “ Sokola “stigao je do Kristijana Šmita,očekuje se akcija SIPA-e.

Vrhuuška HDZ-a sa Draganom Čovićem godinama upravlja sa firmom Aluminij i njihovim tokovima novca, korupcije i kriminala, o čemu pišem kao izvrsni poznavalac ovih prilika već punih 25 godina.

No, epilog kriminalnih radnji u nekadašnjem hercegovačkom gigantu čija je propast uzokovala odlazak velikog broja mladih iz Hercegovine u potrazi za korom kruha tek će izazvati pravu buruu javnosti, jer je upravo takav scenarij najavio predstavnik Udruženja malih dioničara Zlatko Topić.

„Naša Udruga je bila protiv izdavanja Anoda i za to je na sjednici Nadzornog odbora bio i predstavnik Hrvatske Vlade. Međutim, sada je i Hrvatska Vlada dala svoje odobrenje. Ostaje stari Nadzorni odbor, koji je radio kriminalne stvari, a to će potvrditi i nalazi nadležnih organa. Mi smo ovih dana pokrenuli akciju i kod SIPA-e i kod Federalne uprave policije, i kod svih svjetski relevantnih predstavnika u BiH, uključujući i visokog predstavnika u BiH Christiana Schmidta. Svima ćemo prezentirati dokumentaciju kako i na koji način su pokradeni dioničari“, kazao je Topić.

Bilo kako bilo, u narednim danima razloga za brigu imaju u vrhuški Čovićevog HDZ-a iz čije su stranke godinama stizali „provjereni“ kadrovi koji su uživali u visokim mjesečnim primanjima dok je Aluminijski kombinat brojao svoje zadnje sate, te ga, baš kao i Elektroprivredu HZHB zavili u crno. (portal Sl. Bosna)

Prema istom ideološkom scenariju i matrici, kao nasljednici i otrovni hobotnički pipci, kao “rušiteljski blizanci“ Dragan Čović i Milorad Dodik, sljedbenici  Franje i Slobodana u agresorskom period, kao i mentora Zorana Milanovića i Aleksandra Vučića, u ovom mirnodopskom postdejtonskom period, zajednički su izvršioci urušavanja jedine nam domovine Bosne i Hercegovine.

Kao članovi istog guslarsko- orguljaškog orchestra, sa svojim trubačima, harmonikašima i drugim sviračima, uz primjenu iste zločinačke udružene tehnologije, zajednički djeluju u državnim institucijama, na urušavanju Sistema države, kao i blokada rada državnih institucija.

Dok “ ugroženi “ i bolesno ambiciozni političar za Predsjedništvom BiH, Dragan Čović to radi, po ruskom sistemu “potihonko“ veoma lukavo i perfidno, dotle njegov jaran guslar Milorad Dodik, čini to otvoreno, glasno i jasno, reklo bi se ubitačno.

Veoma je brižan za Herceg Bosnu i status njegovih i jaranovi ambicija, kako bi i zločinačku Republiku srpsku što prije promovisao u njihovu državicu i što lakše i brže ujedinio i “srpski svet“, po neostvarenim željama svih njihovih predaka i mentora.

Dokle će to činiti i rovariti, isključivo zavisi od našeg građanskog društva, koje je još uvijek uljuljano i uspavano, zahvaljujući tiradama , lažnim obećanjima i obmanama međunarodnih zvaničnika, koji nam u “našem ogledalcu“ prikazuju lažne slike svojih tobožnjih želja i potajnih dogovora sa ovim “ sviračima “.

Dotle, njihov kriminal i lopovluci po hacijendama od Dedinja do mostarskih Bara, cvjeta li cvjeta, naš narod sve siromašniji, te u svojoj bijedi pomišlja neprekidno o mogućnostima ratne opcije, izazvane ponašanjima naših despota, diktatora, doglavnika i vožda.

Krajnje je vrijeme, da im stanemo na kraj svih njihovih rušilačkih aktivnosti, kriminala i lopovluka, po cijenu  države i sopstvenih života .

Naša Bosansko- hercegovačka glasi: “Stani malo od Doboja Mujo, i mi konja za trku imamo”.

SANDžaklija preporučuje

Šta naši urednici čitaju, gledaju i slušaju svake hefte. Prijavite se za Heftični Bilten i nikad više ne propustite velike priče.

Čitajte više

Search
Search

Slušajte audio izdanja magazina Sandžaklija

HEFTIČNI BILTEN

Nikad više ne propustite veliku priču od Sandžaklije.

Prijavom na Heftični Bilten slažete se sa Uslovima korišćenja i politikom privatnosti.