Otvoriš osinjak, a onda pobjegneš – tako se ne bori za svoj narod

Fehratović poručio Imamoviću:
Fehratović poručio Imamoviću – Otvoriš osinjak, a onda pobjegneš, tako se ne bori za svoj narod_61c28cb2b7cd5.jpeg
Novo!
Close
Sačuvajte članke sa nalogom

Nakon što se prijavite preko Cafe Sandžak, možete sačuvati priče i lako ih pregledavati kasnije na bilo kojem uređaju.

Narodni poslanik SDA Sandžaka Enis Imamović je u Skupštini Srbije govorio o himni, genocidu i Bošnjacima. U svom maniru Imamović je govorio o genocidu u Srebrenici, ratnom zločincu Ratku Mladiću i tragediji porodica Skarep, Mavrić i Bakan, a onda napustio sjednicu Skupštine, iako je nekoliko narodnih poslanika imalo replike na njegovo obraćanje.

Narodni poslanik SPP-a dr Jahja Fehratović kazao da je ovo ustaljena praksa poslanika SDA Sandžaka koji dođu u Skupštinu, “otvore osinjak” a onda pobjegnu.

– E, to je politika populizma. Ako već pokreneš lavinu pitanja zarad jeftinih poena, onda održi do kraja. A ako pobjegneš, onda ti nije cilj da bilo šta riješiš u interesu svog naroda, već da mu otežaš. Takva politika ne rješava ništa već produbljuje probleme. Njoj nije cilj da bilo šta riješi već da ti problemi traju – jer ako postoje oni postoji i takva politika. Zato nećemo dozvoliti da budemo ni popilisti niti poltroni, već isključivo partneri za dobrobit nas i naših budućih generacija, poručio je Fehratović.

Heftični bilten

Nikad više ne propustite veliku priču od Sandžaklije. Prijavite se za Heftični Bilten i svake hefte primajte e-mail s pričama koje morate pročitati.

Čitajte više

Search
Search

Slušajte audio izdanja magazina Sandžaklija

HEFTIČNI BILTEN

Prijavom na Heftični Bilten slažete se sa Uslovima korišćenja i politikom privatnosti.