Biblioteka u Sjenici duhovni je vakuf

Kultura je nezaustavljiv proces koji, pokazalo se i ovaj put, otvara vrata za saradnju i zajedničke uspjehe.
Suljović: Biblioteka u Sjenici duhovni je vakuf_61c1d4cd2da03.jpeg
Novo!
Close
Sačuvajte članke sa nalogom

Nakon što se prijavite preko Cafe Sandžak, možete sačuvati priče i lako ih pregledavati kasnije na bilo kojem uređaju.

Ovaj članak može da se sluša Poslušajte tekst koji slijedi u nastavku

Gradska Biblioteka “Muhamed Abdagić” u Sjenici posjeduje 40 hiljada knjiga u 40 kvadratnih metara prostora. Nažalost, propadaju u neadekvatnim uslovima, pogotovo što je vlaga.

–Čitaoci nemaju uslove da prelistaju knjige, pročitaju nešto u prostorijama Biblioteke koja nema ni izložbeni prostor, galeriju i slično, ističe Mersija Brbutović direktorica Biblioteke “Muhamed Abdagić”.

Bez obzira na sve, tamo gdje je knjiga prostor je oplemenjen, kaže savjetnik člana Predsjedništva BiH inače profesor književnosti po struci.

–Obradovala me informacija da će Biblioteka preći u veći prostor koji će svakako dati mogućnost građanima da koriste i neke druge vidove komunikacije u Biblioteci i budu u direktnom kontaktu s autorima, izdavačima a vjerujem i većim fundusom knjiga, naglašava Amel Suljović savjetnik Šefika Džaferovića, člana Predsjedništva BiH.

Tokom razgovora osjetio je, ističe, potrebu dati i lični doprinos.

–Nastojat ćemo da kroz ono što je najpotrebnije u datom trenutku, da li su to knjige ili neka druga izdanja budemo prisutni ovdje I da ovo zaista osjećamo kao neki duhovni vakuf. Također, da budemo prisutni i u ovom dijelu koji se tiče novog objekta i budemo prisutni u postavljanju nove infrastrukture . Lično želim se uključiti u nove procese i dozvolite mi da ostavim mogućnost da procijenim na koji način mogu to najadekvatnije napraviti, poručuje Suljović

U kabinetu u Predsjedništvu odsad će biti i Ilir Autarijatski, autorice Sanele Halković.

–Stajat će na mom radnom stolu u Predsjedništvu BiH. Drago mi je da su bh. autori prisutni u Sjenici i Sandžaku a isto tako dopala mi se sugestija da autori iz Sandžaka budu prisutniji u BiH.

Kultura je nezaustavljiv proces koji, pokazalo se i ovaj put, otvara vrata za saradnju i zajedničke uspjehe.

Heftični bilten

Nikad više ne propustite veliku priču od Sandžaklije. Prijavite se za Heftični Bilten i svake hefte primajte e-mail s pričama koje morate pročitati.

Čitajte više

Search
Search

Slušajte audio izdanja magazina Sandžaklija

HEFTIČNI BILTEN

Nikad više ne propustite veliku priču od Sandžaklije.

Prijavom na Heftični Bilten slažete se sa Uslovima korišćenja i politikom privatnosti.