Bošnjak iz Pljevalja dopisao istinu na uvrjedljive grafite

Grupa Bošnjaka se samoorganizovala i na uvrjedljive grafite sa imenom ratnih zločinaca dopisali istinu “presuđeni ratni zločinac”.
Bošnjak iz Pljevalja dopisao istinu na uvrjedljive grafite_61c083716e636.jpeg
Novo!
Close
Sačuvajte članke sa nalogom

Nakon što se prijavite preko Cafe Sandžak, možete sačuvati priče i lako ih pregledavati kasnije na bilo kojem uređaju.

Nakon što su proteklih dana ponovno ispisivani grafiti kojima se veliča genocid nad Bošnjacima i presuđeni ratni zločinci, predstavnici NVO su uputili zahtjev opštini da se uvrjedljivi grafiti uklone, te da se spriječi konstantno vrijeđanje i provociranje Bošnjaka u tom gradu.
Obzirom da do reakcije nadležnih nije došlo, grupa Bošnjaka se samoorganizovala i na uvrjedljive grafite sa imenom ratnih zločinaca dopisali istinu “presuđeni ratni zločinac”.

Naša medijska kuća kontaktirala je Centar bezbijednosti u Pljevljima i načelnika Harisa Đurđevića pitala da li su i šta učinili da spriječe ovakve provokacije i uvrede, te šta će učiniti da zaštiti bezbijednost Bošnjaka u tom gradu nakon svih dešavanja. U trenutku pisanja ovog teksta, nismo dobili odgovor od načelnika policije u Pljevljima g-dina Harisa Đurđevića.

Heftični bilten

Nikad više ne propustite veliku priču od Sandžaklije. Prijavite se za Heftični Bilten i svake hefte primajte e-mail s pričama koje morate pročitati.

Čitajte više

Slušajte audio izdanja magazina Sandžaklija

HEFTIČNI BILTEN

Prijavom na Heftični Bilten slažete se sa Uslovima korišćenja i politikom privatnosti.