Ne vaspitavajte djecu već sebe jer će ličiti na vas

Ženska mreža SPP poručuje:
Ilustracija: María García Borrego
Ilustracija: María García Borrego
Novo!
Close
Sačuvajte članke sa nalogom

Nakon što se prijavite preko Cafe Sandžak, možete sačuvati priče i lako ih pregledavati kasnije na bilo kojem uređaju.

Ne smije postojati tolerancija na bilo koji oblik nasilja i treba biti sasvim normalno prijaviti nasilje ukoliko ima saznanja da se dešava. Prevencija je i trajna borba protiv problema koji se javljaju u društvu. Ženska mreža Stranke pravde i pomirenja provela je četvorodnevnu radionicu „Prepoznaj porodično nasiljeu povodu 16 dana aktivizma protiv nasilja nad ženama.

–Istraživanja su utvrdila da nasilnici obično dolaze iz porodica u kojima se dešavalo nasilje. Kao što se kaže, ne vaspitavajte djecu već sebe jer će ona svakako ličiti na vas. I to je trajno opredjeljenje Stranke pravde i pomirenja gdje na taj način želimo skrenuti pažnju, govoriti o tome sa svim akterima u društvu od obrazovnog sistema, političkih stranaka gdje prepoznajemo sebe da djelujemo i na ovaj način u preventivnom smislu. Mogu ocijeniti i ove radionice veoma uspješnim i svakako da ćemo se u narednom periodu truditi da na neke druge načine dođemo do omladine ali i do žrtava nasilja u porodici kako bi pružili i određenu vrstu pomoći, kaže, između ostalog, doc. dr Jasmina Nikšić predsjednica Ženske mreže SPP-a.

Heftični bilten

Nikad više ne propustite veliku priču od Sandžaklije. Prijavite se za Heftični Bilten i svake hefte primajte e-mail s pričama koje morate pročitati.

Čitajte više

Slušajte audio izdanja magazina Sandžaklija

HEFTIČNI BILTEN

Prijavom na Heftični Bilten slažete se sa Uslovima korišćenja i politikom privatnosti.