Ne vaspitavajte djecu već sebe jer će ličiti na vas

Ženska mreža SPP poručuje:
Ilustracija: María García Borrego
Ilustracija: María García Borrego
Novo!
Close
Sačuvajte članke sa nalogom

Nakon što se prijavite preko Cafe Sandžak, možete sačuvati priče i lako ih pregledavati kasnije na bilo kojem uređaju.

Ne smije postojati tolerancija na bilo koji oblik nasilja i treba biti sasvim normalno prijaviti nasilje ukoliko ima saznanja da se dešava. Prevencija je i trajna borba protiv problema koji se javljaju u društvu. Ženska mreža Stranke pravde i pomirenja provela je četvorodnevnu radionicu „Prepoznaj porodično nasiljeu povodu 16 dana aktivizma protiv nasilja nad ženama.

–Istraživanja su utvrdila da nasilnici obično dolaze iz porodica u kojima se dešavalo nasilje. Kao što se kaže, ne vaspitavajte djecu već sebe jer će ona svakako ličiti na vas. I to je trajno opredjeljenje Stranke pravde i pomirenja gdje na taj način želimo skrenuti pažnju, govoriti o tome sa svim akterima u društvu od obrazovnog sistema, političkih stranaka gdje prepoznajemo sebe da djelujemo i na ovaj način u preventivnom smislu. Mogu ocijeniti i ove radionice veoma uspješnim i svakako da ćemo se u narednom periodu truditi da na neke druge načine dođemo do omladine ali i do žrtava nasilja u porodici kako bi pružili i određenu vrstu pomoći, kaže, između ostalog, doc. dr Jasmina Nikšić predsjednica Ženske mreže SPP-a.

Heftični bilten

Nikad više ne propustite veliku priču od Sandžaklije. Prijavite se za Heftični Bilten i svake hefte primajte e-mail s pričama koje morate pročitati.

Čitajte više

Search
Search

Slušajte audio izdanja magazina Sandžaklija

HEFTIČNI BILTEN

Nikad više ne propustite veliku priču od Sandžaklije.

Prijavom na Heftični Bilten slažete se sa Uslovima korišćenja i politikom privatnosti.