Zukorlić sa glavnim imamom Medžlisa Prijepolje o položaju i statusu muslimana

Nakon posjete Medžlisu uslijedio je obilazak Turističke organizacije Prijepolje, posjeta opštini Prijepolje, kao i sastanak sa predstavnicima opštinskog odbora SPP-a u Prijepolju.
Zukorlić sa glavnim imamom Medžlisa Prijepolje o položaju i statusu muslimana_61bd379c1150a.jpeg
Novo!
Close
Sačuvajte članke sa nalogom

Nakon što se prijavite preko Cafe Sandžak, možete sačuvati priče i lako ih pregledavati kasnije na bilo kojem uređaju.

Ovaj članak može da se sluša Poslušajte tekst koji slijedi u nastavku

Predsjednik Stranke pravde i pomirenja Usame Zukorlić sa deleagacijom posjetio je opštinu Prijepolje. Nakon džuma namaza sastao se sa glavnim imamom i imamima Medžlisa IZ-e Prijepolje. U prostorijama prijepoljskog Medžlisa bilo je riječi o položaju i statusu muslimana u ovoj opštini, kao i planovima i izazovima sa kojima se Medžlis susreće.

Glavni imam Aref ef. Duraković istakao je da je sretan i ponosan što u Stranci pravde i pomirenja Islamska zajednica sa svim svojim medžlisima ima partnera u rješavanju svih problema koji se tiču jedinstva IZ-e.

“Ovom prilikom zahvaljujem se gostima koji su izdvojili vremena da nas posjete, obzirom na brojne posjete sa kojima se susreću ovih dana. U današnjem prijatnom razgovoru upoznali smo predsjednika Usamu i našeg narodnog poslanika Tandira sa svim iskušenjima sa kojima se Medžlis susreće, kao i svi Bošnjaci na ovom prostoru, za šta smo, zasigurno, dobili razumijevanje sa njihove strane i obećanja da će nam u tom pomoći, a prije svega u problemima povraćaja vakufske imovine. To za nas kao Medžlis itekako znači, s’ obzirom na naše planove i aktivnosti koje imamo, pa nam je svaka vrsta podrške potrebna po tom pitanju”, kazao je Aref ef. Duraković.

Predsjednik Stranke pravde i pomirenja Usame Zukorlić istakao je da će stranka na čijem je čelu dati punu podršku svim projektima Medžlisa IZ-e u Prijepolju.

“Zahvaljujemo se Medžlisu IZ-e Prijepolje na čelu sa Aref ef. Durakovićem na prijemu i gostoprimstvu. Informisali su nas sa ključnim problemima i izazovima sa kojima se Medžlis susreće u ovoj opštini, kao i o projektima i planovima koje Medžlis ima za budućnost. SPP će dati maksimalnu podršku Medžlisu IZ-e Prijepolje i Islamskoj zajednici u Srbiji u rješavanju svih izazova, kako na lokalnom tako i na republičkom nivou. SPP daje punu podršku svim projektima koje Medžlis Prijepolja ima za budućnost. Pitanje Islamske zajednice, njenog jedinstva, legitimiteta i legaliteta je nešto što je neupitno za naši stranku i IZ i Medžlis Prijepolja će imati maksimalnu podršku od strane SPP-a dok se ne vrati jedinstvo Islamske zajednice u ovoj opštini”, kazao je Usame Zukorlić.

Nakon posjete Medžlisu uslijedio je obilazak Turističke organizacije Prijepolje, posjeta opštini Prijepolje, kao i sastanak sa predstavnicima opštinskog odbora SPP-a u Prijepolju.

Heftični bilten

Nikad više ne propustite veliku priču od Sandžaklije. Prijavite se za Heftični Bilten i svake hefte primajte e-mail s pričama koje morate pročitati.

Čitajte više

Search
Search

Slušajte audio izdanja magazina Sandžaklija

HEFTIČNI BILTEN

Nikad više ne propustite veliku priču od Sandžaklije.

Prijavom na Heftični Bilten slažete se sa Uslovima korišćenja i politikom privatnosti.