Nema težeg tereta od grijeha

dova-znacaj-i-velicina68990-768x432
A Ahiret je stan koji će postati tvoje vlasništvo.
Novo!
Close
Sačuvajte članke sa nalogom

Nakon što se prijavite preko Cafe Sandžak, možete sačuvati priče i lako ih pregledavati kasnije na bilo kojem uređaju.

Rečeno je: ”Nema pameti ko nema poštenja, niti čovječnosti ko nema istinoljubivosti. Nema znanja onaj ko nema želje za učenjem, niti plemenitosti ko nema stida. Ne postoji bolje porijeklo od lijepog ponašanja. Nema unosnijeg imetka od blagosti, niti boljeg saputnika od uma. Ne postoji jasniji dokaz od smrti. Nema težeg tereta od grijeha, niti goreg zla od laži. Nema štetnijeg siromaštva od neznanja. Nema većeg poniženja od pohlepe, niti veće sramote od škrtosti.”

Dunjaluk je stan za iznajmljivanje

Dunjaluk je “stan za iznajmljivanje”, bez obzira koliko misliš da ga posjeduješ, varaš se, i šta god da radiš na njemu, jednog dana ćeš ga ostaviti. A Ahiret je stan koji će postati tvoje vlasništvo. Na tebi je da ga, dok si na dunjaluku, sagradiš i učiniš što boljim.

Ima jednostavnih ljudi koji žive sa nama, koji nemaju novca, ugleda i položaja na ovome prolaznom svijetu. Ali je njihov posjed na nebu ogroman, njihovi dvorci se grade i vrtovi sade putem tesbiha, istigfara, sadake, lijepe riječi, nasmijanog i vedrog lica.Zato uvećaj riznice dobrih djela, jer je to besplatno i bez napora.

SANDžaklija preporučuje

Šta naši urednici čitaju, gledaju i slušaju svake hefte. Prijavite se za Heftični Bilten i nikad više ne propustite velike priče.

Čitajte više

Search

Slušajte audio izdanja magazina Sandžaklija

Search

HEFTIČNI BILTEN

Nikad više ne propustite veliku priču od Sandžaklije.

Prijavom na Heftični Bilten slažete se sa Uslovima korišćenja i politikom privatnosti.