Ministarstvo kulture i sporta KS finansijski podržalo izgradnju sahat kule u Opštini Sjenica

Sahat kula predstavlja reprezentativan objekt bosanske arhitekture koji simbolizuje prisustvo bosanske kulture i duha na prostorima ove opštine i šire.
foto_naslov_9-616x410
Novo!
Close
Sačuvajte članke sa nalogom

Nakon što se prijavite preko Cafe Sandžak, možete sačuvati priče i lako ih pregledavati kasnije na bilo kojem uređaju.

Ministar kulture i sporta Kantona Sarajevo Samir Avdić i predsjednik Opštine Sjenica (Srbija) Munib Mujagić potpisali su danas Sporazum o saradnji koji obuhvata podršku Vlade KS u izgradnji “Pešter sahat kule” na lokalitetu Duge Poljane koji pripada ovoj opštine.

Sahat kula predstavlja reprezentativan objekt bosanske arhitekture koji simbolizuje prisustvo bosanske kulture i duha na prostorima ove opštine i šire.

“Izgradnja ovog objekta dat će poseban pečat ne samo saradnji između kantonalne vlade i opštine Sjenica nego i odnosima između naših država. Ovaj projekt predstavlja i realizaciju zaključka sa Biznis foruma u Sjenici. Vrijednost sporazuma je 100.000 KM. Nadamo se ponovnom okupljanju u Sjenici naredne godine, na svečanom otvaranju sahat kule”, poručio je ovom prilikom ministar Avdić.

Munib Mujagić predsjednik Opštine Sjenica izrazio je zadovoljstvo današnjim susretom i potpisivanjem Sporazuma o međusobnoj saradnji.

“Zahvalni smo Vladi KS na ovoj finansijskoj podršci, kao i na daljem proaktivnom djelovanju i povezivanju u oblastima kulture i umjetnosti. Mi jesmo jedno i želimo da se naša saradnja proširi u svim oblastima. Vjerujem da je ovo izvanredan početak, jer smo mi interesantan prostor i za investiranje, te očekujemo i bliže povezivanje na privrednom planu”, istakao je Mujagić.

Heftični bilten

Nikad više ne propustite veliku priču od Sandžaklije. Prijavite se za Heftični Bilten i svake hefte primajte e-mail s pričama koje morate pročitati.

Čitajte više

Slušajte audio izdanja magazina Sandžaklija

HEFTIČNI BILTEN

Prijavom na Heftični Bilten slažete se sa Uslovima korišćenja i politikom privatnosti.