Bošnjački i srpski lideri će zajedno raditi na izgradnji džamije u Novom Priboju

Zukorlić u službenoj posjeti Priboju.
Zukorlić – Bošnjački i srpski lideri će zajedno raditi na izgradnji džamije u Novom Priboju_61bbf51fc4d3e.jpeg
Novo!
Close
Sačuvajte članke sa nalogom

Nakon što se prijavite preko Cafe Sandžak, možete sačuvati priče i lako ih pregledavati kasnije na bilo kojem uređaju.

Nakon posjete Sjenici i Tutinu, predsjednik Stranke pravde i pomirenja Usame Zukorlić, boravio je u posjeti opštini Priboj. Tom prilikom se susreo sa predstavnicima Mežlisa IZ-e u Priboju, rukovodstvom opštine, te aktivistima i funkcionerima tamošnjeg SPP-a.

Zukorlić kazao da će se intezivirati saradnja na zajedničkim projektima, a posebno na rješavanju pitanja izgradnje džamije u Novom Priboju.

– Prilikom moje posjete opštini Priboj smo se sa ključnim ljudima dogovorili da ćemo zajedno da uputimo zahtjev nadležnim institucijama u Beogradu za dozvolu za izgradnju džamije u Novom Priboju i da zajedno, i bošnjački i srpski predvodnici ovog kraja, ispunimo i taj Muftijin emanet. Muštuluk da se proces nastavlja intenzivnije smo ponijeli Medžlisu Priboja. Hvala predsjedniku opštine Lazaru Rvoviću i narodnom poslaniku Krstu Janjuševiću na srdačnosti i saradnji. Priboj želi da bude simbol pravde i pomirenja! Priboj primjer suživota na zapadnom Balkanu, istakao je Zukorlić.

Heftični bilten

Nikad više ne propustite veliku priču od Sandžaklije. Prijavite se za Heftični Bilten i svake hefte primajte e-mail s pričama koje morate pročitati.

Čitajte više

Search
Search

Slušajte audio izdanja magazina Sandžaklija

HEFTIČNI BILTEN

Prijavom na Heftični Bilten slažete se sa Uslovima korišćenja i politikom privatnosti.