Šta je to politika populizma?

Dr Fehratović o politici populizma.
jahja-fehratovic-15-696x469-1
Novo!
Close
Sačuvajte članke sa nalogom

Nakon što se prijavite preko Cafe Sandžak, možete sačuvati priče i lako ih pregledavati kasnije na bilo kojem uređaju.

Pa to vam je, kao što bi slučaj danas i mnogo puta prije, kada u Skupštini Srbije predlažete usvajanje Deklaracije o genocidu u Srebrenici a ne dođete ni da obrazložite niti da glasate za taj svoj prijedlog. U stvari, taj prijedlog niste ni podnijeli da bi bio usvojen već da biste mogli da ga koristite u populističke svrhe, da njime mahate kad vam zafali jetinih poena, jer vam je cilj da zloupotrijebljavate nacionalna pitanja i zarobljavate ista. Nikada niste ni planirali da se ta deklaracija usvoji jer je suprotna deklaraciji koju ste podržali i sa svojim partnerima izdejstovavali da se usvoji u kojoj se kaže da je u Srebrenici bio zločin a ne genocid.

U čemu je razlika? Razlika je u tome što ste tada bili dio vlasti, imali ministarstva i činili vladajuću većinu, a danas više to niste. I podnosite prijedlog nove deklaracije ne da bi bila usvojena, već da bi vas opet primili u vlast. Eto, toliko o “Vučićevim” i bošnjačkim Bošnjacima, a moglo bi se pisati još puno, od usvajanja Ustava preko izjednačavanja partizana i četnika, no to nekom drugom prilikom.

Heftični bilten

Nikad više ne propustite veliku priču od Sandžaklije. Prijavite se za Heftični Bilten i svake hefte primajte e-mail s pričama koje morate pročitati.

Čitajte više

Search
Search

Slušajte audio izdanja magazina Sandžaklija

HEFTIČNI BILTEN

Nikad više ne propustite veliku priču od Sandžaklije.

Prijavom na Heftični Bilten slažete se sa Uslovima korišćenja i politikom privatnosti.