Šta je to politika populizma?

Dr Fehratović o politici populizma.
jahja-fehratovic-15-696x469-1
Novo!
Close
Sačuvajte članke sa nalogom

Nakon što se prijavite preko Cafe Sandžak, možete sačuvati priče i lako ih pregledavati kasnije na bilo kojem uređaju.

Pa to vam je, kao što bi slučaj danas i mnogo puta prije, kada u Skupštini Srbije predlažete usvajanje Deklaracije o genocidu u Srebrenici a ne dođete ni da obrazložite niti da glasate za taj svoj prijedlog. U stvari, taj prijedlog niste ni podnijeli da bi bio usvojen već da biste mogli da ga koristite u populističke svrhe, da njime mahate kad vam zafali jetinih poena, jer vam je cilj da zloupotrijebljavate nacionalna pitanja i zarobljavate ista. Nikada niste ni planirali da se ta deklaracija usvoji jer je suprotna deklaraciji koju ste podržali i sa svojim partnerima izdejstovavali da se usvoji u kojoj se kaže da je u Srebrenici bio zločin a ne genocid.

U čemu je razlika? Razlika je u tome što ste tada bili dio vlasti, imali ministarstva i činili vladajuću većinu, a danas više to niste. I podnosite prijedlog nove deklaracije ne da bi bila usvojena, već da bi vas opet primili u vlast. Eto, toliko o “Vučićevim” i bošnjačkim Bošnjacima, a moglo bi se pisati još puno, od usvajanja Ustava preko izjednačavanja partizana i četnika, no to nekom drugom prilikom.

Heftični bilten

Nikad više ne propustite veliku priču od Sandžaklije. Prijavite se za Heftični Bilten i svake hefte primajte e-mail s pričama koje morate pročitati.

Čitajte više

Slušajte audio izdanja magazina Sandžaklija

HEFTIČNI BILTEN

Prijavom na Heftični Bilten slažete se sa Uslovima korišćenja i politikom privatnosti.