Borit ćemo se da svaku ustanovu očistimo od kriminala i korupcije

Predsjednik SPP. Usame Zukorlić, posjetio je Tutin.
Zukorlić u Tutinu – Borit ćemo se da svaku ustanovu očistimo od kriminala i korupcije_61b800df44785.jpeg
Novo!
Close
Sačuvajte članke sa nalogom

Nakon što se prijavite preko Cafe Sandžak, možete sačuvati priče i lako ih pregledavati kasnije na bilo kojem uređaju.

Ovaj članak može da se sluša Poslušajte tekst koji slijedi u nastavku

Nakon Sjenice, predsjednik Stranke pravde i pomirenja Usame Zukorlić, obilazak opština u Sandžaku nastavio posjetom Tutinu. U ime domaćina predsjednik Opštinskog odbora SPP-a u Tutinu Zaim Redžepović izrazio zadovoljstvo posjetom.

– Naravno da će ovih posjeta biti još, ovo je samo početak posla koji nastavljamo. Ovdje ništa ne počinjemo, danas se samo nastavlja. Obilazimo institucije koje smo smatrali da treba sad da obiđemo. U svakom slučaju želim da ispred Opštinskog odbora izrazim zadovoljstvo i zahvalnost što je predsjednik našao vremena i pružio nam priliku da danas budemo zajedno u Tutinu i da danas razradimo strategiju kako ćemo i šta ćemo dalje.

Ovom prilikom Zukorlić je sa delegacijom obišao niz projekata koji su u proteklom periodu realizirani od strane više insitutcija.

– Obišili smo medresu Gazi-isa beg kao projekat Islamske zajednice. Jako mi je drago što sam imao prilike da vidim da je Islamska zajednica jedan od investitora koji grade i izgrađuju Tutin, otvaraju radna mjesta i doprinose tome da narod ima prilike da radi i djeluje u svom gradu, a da to ne traži negdje vani.

Zukorlić posjetu nastavio susretom sa rukovodstvom Doma za lica mentalno ometena u razvoju. Izrazio zadovoljstvo što je ta ustanova izrasla u jednu od najozbiljnijih na teritoriji cijele opštine.

– Kada sam vidio na kakav način je izvršena reforma u toj ustanovi prosto sam oduševljen. Dom u Tutinu je model kako se mogu reformisati i druge ustanove u Tutinu. Znate da ta reforma nije bila uopšte lahka, naišla je na mnoge poteškoće, čak je i direktor ustanove imao niz napada, na njega lično, na njegovu imovinu, u tom procesu kada se ta ustanova čistila od kriminala i korupcije. Gdje god mi budemo došli kao pokret i snaga radit ćemo na tome da svaku ustanovu očistimo od kriminala i korupcije. Dakle, nema prodaje radnih mjesta, nema izvlačenja novca iz budžeta i nećemo dozvoliti bilo kakvu vrstu zloupotreba.

Tokom posjete predsjednik SPP-a obišao i redakciju Sandžačke TV mreže.

– Jako je značajno što Tutin ima medij na tom rangu. Televizije su nešto što nije nimalo jednostavno ni imati, ni finansirati. To što narod u Tutinu ima mjesto gdje može da kaže svoju istinu, da zastupa svoju pravdu je jako značajno uzimajući u obzir sve faze kroz koje je narod u Tutinu prošao u prošlosti.

Direktor Sandžačke TV mreže Emir Hamidović pozvao i predstavnike ostalih političkih partije da posjete televiziju na čijem se čelu nalazi.

– Od promjene vlasničke strukture ovo je prva zvanična posjeta jednog predsjednika političke partije. Ovim putem bi se zahvalio na posjeti. Pozivam sve predsjednike političkih partija da dođu u naše prostorije, da nas obiđu i da nam jednostavno odaju priznanje za sve što radimo jer je sve što radimo u službi naroda i istine.

Posjeta okončana posjetom odboru SPP-a u Tutinu gdje se razgovaralo o budućoj strategiji djelovanja stranke na ovom prostoru.

Heftični bilten

Nikad više ne propustite veliku priču od Sandžaklije. Prijavite se za Heftični Bilten i svake hefte primajte e-mail s pričama koje morate pročitati.

Čitajte više

Search
Search

Slušajte audio izdanja magazina Sandžaklija

HEFTIČNI BILTEN

Prijavom na Heftični Bilten slažete se sa Uslovima korišćenja i politikom privatnosti.