Razbij memorijsku karticu negativne prošlosti i pokreni novi hard disk u svom životu

Dokle god se ujutro budeš budio, to znači da Allah želi da uradiš nešto korisno i dobro za sebe, za druge ljude i za Ahiret.
5f357c48439191.58987caff3173
Novo!
Close
Sačuvajte članke sa nalogom

Nakon što se prijavite preko Cafe Sandžak, možete sačuvati priče i lako ih pregledavati kasnije na bilo kojem uređaju.

Ovaj članak može da se sluša Poslušajte tekst koji slijedi u nastavku

Svaki trenutak koji provedeš sa dobrom i vrijednom osobom natjerat će te da požališ za svakim danom koji si protraćio sa bezvrijednom osobom. Stoga, vrlo pažljivo biraj svoje saputnike, da ti ne bi ukrali dragocjeno vrijeme.

Uspjeh u životu nije u tome da radiš 24 sata na ostvarivanju svog sna, već je uspjeh u balansiranju između posla i odmora, jer vrijeme odmora je najbolje vrijeme za stvaranje novih ideja i izuma.

Brzina nestanka pozitivnih emocija je mnogo veća od brzine nestanka negativnih emocija. A to znači da trenuci radosti i pobjede brzo prođu.

Stoga, ne vezuj svoju sreću samo za trenutak u kojem ostvariš svoj san, jer je to vrlo kratak trenutak i brzo prolazi, već svoju sreću poveži sa svakim trenutkom koji trenutno živiš.

Osnova je da budeš sretan, pozitivan i da uživaš tokom cijelog dana. Ako si potišten, depresivan i tužan, to znači da ti još uvijek ne razumiješ kako život treba živjeti.

Tvoj neuspjeh u životu ne može te strpati u zatvor, jer on nema nikakve dokaze protiv tebe. Tvoj strah od neuspjeha je njegov jedini dokaz protiv tebe.

Nema potrebe da pretjeruješ i preuveličavaš stvari i da kažeš da si se promijenio za 360 stepeni. To zapravo znači da se uopće nisi promijenio. Preuveličavanje u bilo čemu nema nikakvog smisla.

Dokle god se ujutro budeš budio, to znači da Allah želi da uradiš nešto korisno i dobro za sebe, za druge ljude i za Ahiret. Zato iskoristi svoj dan i popravi svoje stanje.

Ne znači ako je neki čovjek krenuo određenim putem i uspio, da i ti trebaš ići tim istim putem da bi uspio kao i on.

Ti idi svojim vlastitim životnim putem, jer tvoj put je kao tvoj otisak prsta, jedinstven i neponovljiv.

Kada bi se sve zemaljske jednačine i proračuni urotili protiv tebe na putu ostvarivanja tvog cilja i tvojih snova, nagovještavajući ti neuspjeh i negativan rezultat, zapamti da nebeske ”jednačine” imaju drugačije proračune i rezultate.

Misli najbolje o ljudima u svim slučajevima, jer će to prvo tebi donijeti mir.Najuspješniji i najsretniji ljudi u životu su oni koji se rijetko sjećaju događaja iz svoje negativne prošlosti. Stoga, razbij memorijsku karticu iz prošlosti i pokreni novi hard disk.

Heftični bilten

Nikad više ne propustite veliku priču od Sandžaklije. Prijavite se za Heftični Bilten i svake hefte primajte e-mail s pričama koje morate pročitati.

Čitajte više

Search
Search

Slušajte audio izdanja magazina Sandžaklija

HEFTIČNI BILTEN

Prijavom na Heftični Bilten slažete se sa Uslovima korišćenja i politikom privatnosti.