Podrška državnom jedinstvu Bosne i Hercegovine

Za svaku je osudu ova avantura čelnika srpskog naroda u BiH, koje simbolizuje Milorad Dodik.
image_2021-12-11_223502
Novo!
Close
Sačuvajte članke sa nalogom

Nakon što se prijavite preko Cafe Sandžak, možete sačuvati priče i lako ih pregledavati kasnije na bilo kojem uređaju.

Ovaj članak može da se sluša Poslušajte tekst koji slijedi u nastavku

Odluka skupštine manjeg entiteta Bosne i Hercegovine da počne sa pripremanjem zakona o ‘preuzimanju nadlježnosti’ sa centralnog nivoa za rušenje jedinstvenih oružanih snaga i još nekih državnih nadlježnosti, jeste rušenje ustavnog poretka i ugrožavanje teritorijalnog integriteta i suvereniteta Bosne i Hercegovine !

Za svaku je osudu ova avantura čelnika srpskog naroda u BiH, koje simbolizuje Milorad Dodik.

Ovi očigledno planirani potezi, istina već dugo najavljivani od te persone, ne bi doveli do ove kulminacije krize u BiH da nemaju podršku srbijanskih i ruskih čelnika.

U pitanju je podmukli plan da se ‘mirno’ ugrozi opstanak Države BiH i da se Bošnjaci i svi bosanski građani dovedu pred svršen čin, da bi popustili u ‘pregovorima’ na zahtjeve onih koji žele da imaju totalnu kontrolu i nad ekonomskim resursima i potencijalima bh. države, da bi oni nastavili sa krčmenjem te imovine na teritoriji bh. manjeg entiteta, koju su agresijom i genocidom nad BiH i Bošnjacima ostvarili, od 1992. do 1995. godine.

Očekujemo da Bošnjaci i svi bosanski građani i državne institucije ne popuste i da ne dozvole da se poslije političke, sada širi i pravna agresija nad državnim poretkom BiH, uspostavljenim po Dejtonskom sporazumu iz 1995., poslije krvave agresije SRJ nad Republikom BiH i genocida nad Bošnjacima.

Očekujemo da SAD i sve EU demokratske zemlje, te NATO pakt, jasno stanu na stranu očuvanja granica i državnog bh. ustrojstva, jer je Bosna i Hercegovima paradigma onoga što predstavlja bit demokratskog i pravnog poretka u SAD i EU i u drugim civilizovanim zemljama.

Bilo bi nužno da OHR, odnosno međunarodni predstavnik u BiH, gospodin Kristijan Šmit, odmah reaguje u skladu sa svojim ovlaščenjima, da bi se zaustavilo političko ludilo pojedinaca iz vlasti manjeg bh. entiteta, koje može dovesti do novih ratnih sukoba.

Ne sumnjamo da će i kosovska vlada – kao što je to i do sada činila – i dalje nastaviti da pruža otvorenu podršku Bošnjacima i svim bosanskim građanima kao i državi BiH, jer je svima ovdje jasno da se na Zapadnom Balkanu sprovodi plan otvorenog širenja velikosrpskog državnog projekta, od koga su direktno ugroženi i Država

BiH i Republika Kosovo i Republika Crna Gora.

Interes većine građana ovih triju zemalja je mir, i nastavak EU i NATO integeracija !

SANDžaklija preporučuje

Šta naši urednici čitaju, gledaju i slušaju svake hefte. Prijavite se za Heftični Bilten i nikad više ne propustite velike priče.

Čitajte više

Search
Search

Slušajte audio izdanja magazina Sandžaklija

HEFTIČNI BILTEN

Prijavom na Heftični Bilten slažete se sa Uslovima korišćenja i politikom privatnosti.