Bjelopoljac student ekonomije odlučio se i za zanat

Iako nije lako biti i zanatlija i student, mladi Bjelopoljac kaže da veliku radost izaziva pomisao da je svojim rukama stvorio neki proizvod, te da ga to tjera naprijed.
Bjelopoljac student ekonomije odlučio se i za zanat_61ae0d3eaee3b.jpeg
Novo!
Close
Sačuvajte članke sa nalogom

Nakon što se prijavite preko Cafe Sandžak, možete sačuvati priče i lako ih pregledavati kasnije na bilo kojem uređaju.

Kemal Dizdarević iz Bijelog Polja, student je i zanatlija. Uz pomoć Opštine nabavio je neophodna sredstva za otvaranje male radionice za izradu aksesoara od kože. Dizdarević kaže da su zanati danas zaboravljeni i da će se svojim radom truditi da im ponovo udahne život i vrati ih na mjesto koje zaslužuju.

Kemal Dizdarević devetnaestogodišnji student ekonomije odlučio je da se oproba i u biznisu. Na ideju da izrađuje kožne aksesoare došao je sasvim slučajno.

“Izašlo mi je na Instagramu, neki primjer u svijetu sličnog tipa. Moja radionica će se baviti izradom od najsitnijih kožnih aksesoara, kao što su privjesci za ključeve, preko držača za kartice, fotrole za laptopove, tablete. Iako nije lako biti i zanatlija i student, mladi Bjelopoljac kaže da veliku radost izaziva pomisao da je svojim rukama stvorio neki proizvod, te da ga to tjera naprijed.

Heftični bilten

Nikad više ne propustite veliku priču od Sandžaklije. Prijavite se za Heftični Bilten i svake hefte primajte e-mail s pričama koje morate pročitati.

Čitajte više

Search
Search

Slušajte audio izdanja magazina Sandžaklija

HEFTIČNI BILTEN

Nikad više ne propustite veliku priču od Sandžaklije.

Prijavom na Heftični Bilten slažete se sa Uslovima korišćenja i politikom privatnosti.