U februaru kreće gradnja gasovoda Nova Varoš – Priboj – Prijepolje

Sporazumom o saradnji i zajedničkom djelovanju između SPP-a i SNS-a predviđena je izgradnja gasovoda u svim gradovima Sandžaka.
tan2019-11-22_144933339_0-1
Novo!
Close
Sačuvajte članke sa nalogom

Nakon što se prijavite preko Cafe Sandžak, možete sačuvati priče i lako ih pregledavati kasnije na bilo kojem uređaju.

Ovaj članak može da se sluša Poslušajte tekst koji slijedi u nastavku

Ministarka Zorana Mihajlović, rekla je da će radovi na gradnji gasovoda Zlatibor – Nova Varoš – Priboj – Prijepolje početi najverovatnije februara iduće godine.

Prema njenim riječima, biće završeni za godinu dana.

“Na sjednici Vlade usvojili smo izvještaj o projektu. Neki pripremni radovi su već u toku, ali očekujemo da početkom naredne godine, vjerovatno u februaru, krenu radovi na izgradnji gasovoda koji će biti dug 80 km, a uložiće se 40 miliona evra. Procene ’Srbijagasa’ su da će biti sve gotovo godinu dana od početka radova, naše procjene su da će radovi trajati 15 mjeseci, ali svakako će 2023. godine sve biti gotovo”, rekla je Mihajlovićeva.

Podsjećamo da je Sporazumom o saradnji i zajedničkom djelovanju između SPP-a i SNS-a predviđena izgradnja gasovoda u svim gradovima Sandžaka.

– Do sada smo i ranije imali i insisitirali u našim političkim zahtjevima na liniji od Kopaonika do Tutina, i ona je već u projekciji i jedan dio se već počinje raditi, a sada je novina da se svi Sandžački gradovi povežu gasovodom. Ovo nije samo traženo već je i prihvaćeno. To će biti arterija koja će povezati sve Sandžačke gradove, od Kopaonika preko Novog Pazara dalje do Priboja ali će, naravno, ta arterija biti dostupna i Sjenici, Tutinu, Prijepolju, Novoj Varoši. Ono što jeste bitno jeste autoput koji je bitan za investicije, ali gradovi koji nemaju gasovod skoro nemoguće je da imaju bilo kakvu investiciju. Gasovod je ključni energetski faktor za dovođenje investicija, posebno strani, govorio je rhm. akademik Zukorlić.

Heftični bilten

Nikad više ne propustite veliku priču od Sandžaklije. Prijavite se za Heftični Bilten i svake hefte primajte e-mail s pričama koje morate pročitati.

Čitajte više

Search
Search

Slušajte audio izdanja magazina Sandžaklija

HEFTIČNI BILTEN

Prijavom na Heftični Bilten slažete se sa Uslovima korišćenja i politikom privatnosti.