Odgojiti dijete znači odgojiti lidera

reba odgojiti dijete da kad poraste bude sebi od koristi ali i drugima, kaže između ostalog Aida Rašljanin, upravnica predškolske ustanove “Reuda”.
Ilustracija: Genevieve Godbout
Ilustracija: Genevieve Godbout
Novo!
Close
Sačuvajte članke sa nalogom

Nakon što se prijavite preko Cafe Sandžak, možete sačuvati priče i lako ih pregledavati kasnije na bilo kojem uređaju.

I Izdavačka kuća “El Kelimeh” i Predškolska ustanova „Reuda“ institucije su jedne velike Islamske zajednice. I nije važno, kažu, ispred koje ustanove da dođete i govorite cilj je isti, afirmacija i podizanje dobrih ljudi.

–Danas je specifična situacija jer je ispred nas knjiga koja tretira odgoj a u isto vrijeme je uloga našeg vrtića odgoj i vrijednost porodice u današnjem društvu. Ono što kažete da je dobro osmišljeno, osmislio je neko mnogo prije mene. Ono što vidite danas, sve ustanove bile su ideje našeg velikana, našeg muftije. Mi sad samo nastavljamo tim putem. Odgajanje djeteta nije samo u smislu njege, da mu se kupe sveske, knjige, nije to odgoj. Odgojiti dijete znači odgojiti lidera. Kod djece treba razviti osjećaj liderstva koje ne znači osvajanje uz korištenje oružja. Treba odgojiti dijete da kad poraste bude sebi od koristi ali i drugima, kaže između ostalog Aida Rašljanin, upravnica predškolske ustanove “Reuda”, predstavljajući knjigu ispred izdavačke kuće “El-Kelimeh” s upečatljivim naslovom “10 pisama svakom ocu i majci” autora dr Jasira Nasra.

Heftični bilten

Nikad više ne propustite veliku priču od Sandžaklije. Prijavite se za Heftični Bilten i svake hefte primajte e-mail s pričama koje morate pročitati.

Čitajte više

Search
Search

Slušajte audio izdanja magazina Sandžaklija

HEFTIČNI BILTEN

Prijavom na Heftični Bilten slažete se sa Uslovima korišćenja i politikom privatnosti.