Neposredne sankcije – sada ili nikada

Prije svih neophodno je Miloradu Dodiku i nekim njegovim saradnicima pod hitno zabraniti svako političko djelovanje u ovoj nam državi, a kriminalno stečena imovini sasvim normalno da se oduzme.
dodik
Novo!
Close
Sačuvajte članke sa nalogom

Nakon što se prijavite preko Cafe Sandžak, možete sačuvati priče i lako ih pregledavati kasnije na bilo kojem uređaju.

Ovaj članak može da se sluša Poslušajte tekst koji slijedi u nastavku

Šta još pisati o ovim zločincima, ako je već sve rečeno? Očiti je primjer i događaj neposrednog udara na državu.

Na sjednici skupštine RS-a u Banja Luci, 10. Nov.2021 godine, poslanici su usvojili zaključke o prenosu  sa državnog nivoa na entitet , nadležnosti  s pravosudnim institucijama, odbranom i sigurnosti i indirektnim porezima.

Usvojena je i Deklaracija o ustavnim principima.

Njihovi likovi, slike, mural ii grafiti crno ispisani, upravo ukazuju na njihovu crnu sudbinu.

Niko ih ne može oprati, niti prefarbati, a još manje ukloniti, u belosvjetskoj fašisoidnoj i nacionalističkoj  vlasti u sredinama u kojoj se i pojavljuju.

Kako to kažu naši mudri starci: “Neće kruška dalje ispod kruške“.

Tako su se i oni odgojili i nadojili na pogubnoj agresorskoj ideološkoj matrici njihovih idola i stvoritelja, od Slobodana Miloševića i memoranduma Dobrice Ćosića i njihove SANU, do  genocidnih izvršioca sa ratnim zločincem Ratkom Mladićem i mirnodopskim državnim uzurpatorom, rušiteljem i zločincem Miloradom Dodikom.

Zar nisu postojeći murali zločinca Ratka Mladića u sredini grada Beograda istinska  slika i prilika, fašisoidne vladavine nacionalističkih veliko srpskih  istomišljenika i sljedbenika od Draže Mihajlovića do njihovih ratnih zločinaca i genocidaša, sa “poput bibera po pilavu“ cinično nasmješenog i slatko riječivog njihovog Vučka i mnogih Vučića? Uz blagoslove i naklonost SPC i njhovih vjerskih vjerodostojnika, od patrijarha do vladika i popova, koji su inače sa “svetom vodicom“ zalijevali i ubice njihove, koji su odlazile na stratišta i vršila ubojstva i užasne zločine nad nedužnim žrtvama.

Dok se njihov đeneral Ratko Mladić, sa crvenom partijskom knjižicom prikrivao i skrivao u redovima Titovih akademaca  JNA, dotle se njihov “kameleon“ i švercer sa beogradskih ulica, ovdašnji despot, diktator  guslar i svinjogojac iz Laktaša, osjećao blagougodno u njihovoj  genocidnoj tvorevini, sa cjelovitom i potpunom transformacijom u liku i nedjelima njegovih izvršilaca.

Zato, danas tako javno i gromoglasno “urliče“ poput svinje sa govornice njihovog  skupštinskog zasjedanja u Banja Luci, kao tvorac i inicijator i konačnog rušenja i Dejtona i države Bosne i Hercegovine.

Njihovi zahtjevi i zaključci formulisani u pet tačaka dnevnoga reda, po sadržaju sada nisu bitna, ali sve to zajedno ukazuje na našu najveću “zaraznu klicu“ sa najvećom epidemijom, većom od “Covida-19“.

“ Dakle, stvari su više nego jasne: nakon što je danas u Banja Luci izvršen klasični državni udar, ne nazire se (osim onog Komšićevog, djelimično) pravi odgovor niti iz Sarajeva niti iz Brisela, Washingtona… što samo daje vjetar u leđa pobunjeniku Dodiku da nastavi putem konačnog ubijanja države Bosne i Hercegovine. Za tako nešto je do sada, naprimjer, imao poluslužbenu podršku iz Beograda, a danas je dobio i službenu od predsjednika Narodne skupštine Srbije Ivice Dačića, znači od same Srbije. Kada znamo šta o nama misli režim u Zagrebu i kako djeluje prema našoj zemlji i kada na to sve dodamo nekakve Eskobare, Palmere, Sattlere i ine bjelosvjetske trećerazredne, uglavnom iskorumpirane i indoktrinirane diplomate koji mjesecma unazad rovare po našoj zemlji pritiskajući relevantne i irelevantne političke subjekte na etničku podjelu, pozicioniranje i neadekvatno djelovanje Brisela, Washingtona i nekih drugih centara moći, onda šta možemo drugo očekivati osim crnog scenarija i u nastavku, do posljednheg eksera u tabut Bosne i Hercegovine kao jedinstvene i suverene države. I na kraju, u svakoj drugoj ozbiljnoj državi na ovakve izazove kao što je državni udar parlamenti bi zasjedali danonoćno i reagirali prema svijetu i domaćoj javnosti, ali toga u Bosni nema – Parlament ionako ne radi, čak ni u kriznim vremenima kakvo je ovo”, završen citat sa portala, gospodina Bedrudina Gušića.

Svakako je ovaj prenos nadležnosti s BiH  na RS čin udara na  ustavopravni poredak, te zaslužuje hitno i direktno reagovanje svih nadležnih institucija države, prije svih Tužilaštva i međunarodne zajednice putem OHR-a. Nažalost, Koliko znamo i pamtimo do današnjeg dana imali smo u funkciji OHR-a čovjeka sa istinskim pravim “ljudskim mudima“, koji je uvijek hrabro i pravovremeno djelovao u ovakvim i sličnim slučajevima, bio je to gospodin Pedy Ešdaun.

Ovi događaji prestavljaju i rezultat ili sliku i nemoći adekvatnih institucija države, da sa avanturama i političkog sljepila režima SNSD-a i Milorada Dodika sa sardnicima,kao prestavu široj javnosti, cjelovita sjednica prestavlja po svome sadržaju i zaključcima koje su usvojili, udar na Ustav države i njegovo kršenje, kao i Dejtonskog mirovnog sporazuma.

Sasvim je normalno očekivati da se ovo sve pod hitno osujeti, a neposredni akteri, inicijatori i učesnici svih ovih događanja da se rigorozno podvrgnu zakonskim mjerama našeg državnog pravosudnog Sistema.

Kako to kaže i predsjednik stranke SBB-a, gospodin Fahrudin Radončić: “Bez obzira na sve navedeno, poručujemo i Dodiku, ali is vim faktorima koji su spremni raditi na destabilizaciji naše zemlje, da je Bosna i Hercegovina država koja postoji hiljadu godina i da će kao takva, u međunarodno priznatim granicama s tri konstitutivna Naroda i svojim građanima, nastaviti postojati. Jalovi pokušaji urušavanja BiH u NSRS doživjet će propast, ali, na žalost građana entiteta RS i svih u BiH,ostavit će velike ekonomske posljedice“.

Neshvatljive su pričice, kao male dječije laže , da se neke sankcije pripremaju prema ovakvim uzurpatorima i akterima, urušavanja i države i njenoga Sistema, od strane nekih uticajnih međunarodnih faktora. U svakome slučaju očekivanja su građana jako velika, prije svega od Amerike i nekih Evropskih zemalja Njemačke, Engleske, Francuske idr. Da se neposredno očituju sa svojim sankcijama.

Prije svih neophodno je Miloradu Dodiku i nekim njegovim saradnicima pod hitno zabraniti svako političko djelovanje u ovoj nam državi, a kriminalno stečena imovini sasvim normalno da se oduzme. Spisak ovih “ krtica “ i rušitelja je pozamašan, zato je i nužno otpočeti sa kandidatima iz nacionalističkih , vladajućih i njihovih koalicionih partnera, činiti ovo pospremanje, recimo kod SNSD-a, HDZ-a i SDA? Naši građani to veoma dobro znaju, koje su to “ krtice “ po imenu i prezimenu, koje je nužno pod hitno otstraniti iz društveno- političkog djelovanja u našem sistemu vlasti.

Heftični bilten

Nikad više ne propustite veliku priču od Sandžaklije. Prijavite se za Heftični Bilten i svake hefte primajte e-mail s pričama koje morate pročitati.

Čitajte više

Slušajte audio izdanja magazina Sandžaklija

HEFTIČNI BILTEN

Prijavom na Heftični Bilten slažete se sa Uslovima korišćenja i politikom privatnosti.