Neposredne sankcije – sada ili nikada

Prije svih neophodno je Miloradu Dodiku i nekim njegovim saradnicima pod hitno zabraniti svako političko djelovanje u ovoj nam državi, a kriminalno stečena imovini sasvim normalno da se oduzme.
dodik
Novo!
Close
Sačuvajte članke sa nalogom

Nakon što se prijavite preko Cafe Sandžak, možete sačuvati priče i lako ih pregledavati kasnije na bilo kojem uređaju.

Ovaj članak može da se sluša Poslušajte tekst koji slijedi u nastavku

Šta još pisati o ovim zločincima, ako je već sve rečeno? Očiti je primjer i događaj neposrednog udara na državu.

Na sjednici skupštine RS-a u Banja Luci, 10. Nov.2021 godine, poslanici su usvojili zaključke o prenosu  sa državnog nivoa na entitet , nadležnosti  s pravosudnim institucijama, odbranom i sigurnosti i indirektnim porezima.

Usvojena je i Deklaracija o ustavnim principima.

Njihovi likovi, slike, mural ii grafiti crno ispisani, upravo ukazuju na njihovu crnu sudbinu.

Niko ih ne može oprati, niti prefarbati, a još manje ukloniti, u belosvjetskoj fašisoidnoj i nacionalističkoj  vlasti u sredinama u kojoj se i pojavljuju.

Kako to kažu naši mudri starci: “Neće kruška dalje ispod kruške“.

Tako su se i oni odgojili i nadojili na pogubnoj agresorskoj ideološkoj matrici njihovih idola i stvoritelja, od Slobodana Miloševića i memoranduma Dobrice Ćosića i njihove SANU, do  genocidnih izvršioca sa ratnim zločincem Ratkom Mladićem i mirnodopskim državnim uzurpatorom, rušiteljem i zločincem Miloradom Dodikom.

Zar nisu postojeći murali zločinca Ratka Mladića u sredini grada Beograda istinska  slika i prilika, fašisoidne vladavine nacionalističkih veliko srpskih  istomišljenika i sljedbenika od Draže Mihajlovića do njihovih ratnih zločinaca i genocidaša, sa “poput bibera po pilavu“ cinično nasmješenog i slatko riječivog njihovog Vučka i mnogih Vučića? Uz blagoslove i naklonost SPC i njhovih vjerskih vjerodostojnika, od patrijarha do vladika i popova, koji su inače sa “svetom vodicom“ zalijevali i ubice njihove, koji su odlazile na stratišta i vršila ubojstva i užasne zločine nad nedužnim žrtvama.

Dok se njihov đeneral Ratko Mladić, sa crvenom partijskom knjižicom prikrivao i skrivao u redovima Titovih akademaca  JNA, dotle se njihov “kameleon“ i švercer sa beogradskih ulica, ovdašnji despot, diktator  guslar i svinjogojac iz Laktaša, osjećao blagougodno u njihovoj  genocidnoj tvorevini, sa cjelovitom i potpunom transformacijom u liku i nedjelima njegovih izvršilaca.

Zato, danas tako javno i gromoglasno “urliče“ poput svinje sa govornice njihovog  skupštinskog zasjedanja u Banja Luci, kao tvorac i inicijator i konačnog rušenja i Dejtona i države Bosne i Hercegovine.

Njihovi zahtjevi i zaključci formulisani u pet tačaka dnevnoga reda, po sadržaju sada nisu bitna, ali sve to zajedno ukazuje na našu najveću “zaraznu klicu“ sa najvećom epidemijom, većom od “Covida-19“.

“ Dakle, stvari su više nego jasne: nakon što je danas u Banja Luci izvršen klasični državni udar, ne nazire se (osim onog Komšićevog, djelimično) pravi odgovor niti iz Sarajeva niti iz Brisela, Washingtona… što samo daje vjetar u leđa pobunjeniku Dodiku da nastavi putem konačnog ubijanja države Bosne i Hercegovine. Za tako nešto je do sada, naprimjer, imao poluslužbenu podršku iz Beograda, a danas je dobio i službenu od predsjednika Narodne skupštine Srbije Ivice Dačića, znači od same Srbije. Kada znamo šta o nama misli režim u Zagrebu i kako djeluje prema našoj zemlji i kada na to sve dodamo nekakve Eskobare, Palmere, Sattlere i ine bjelosvjetske trećerazredne, uglavnom iskorumpirane i indoktrinirane diplomate koji mjesecma unazad rovare po našoj zemlji pritiskajući relevantne i irelevantne političke subjekte na etničku podjelu, pozicioniranje i neadekvatno djelovanje Brisela, Washingtona i nekih drugih centara moći, onda šta možemo drugo očekivati osim crnog scenarija i u nastavku, do posljednheg eksera u tabut Bosne i Hercegovine kao jedinstvene i suverene države. I na kraju, u svakoj drugoj ozbiljnoj državi na ovakve izazove kao što je državni udar parlamenti bi zasjedali danonoćno i reagirali prema svijetu i domaćoj javnosti, ali toga u Bosni nema – Parlament ionako ne radi, čak ni u kriznim vremenima kakvo je ovo”, završen citat sa portala, gospodina Bedrudina Gušića.

Svakako je ovaj prenos nadležnosti s BiH  na RS čin udara na  ustavopravni poredak, te zaslužuje hitno i direktno reagovanje svih nadležnih institucija države, prije svih Tužilaštva i međunarodne zajednice putem OHR-a. Nažalost, Koliko znamo i pamtimo do današnjeg dana imali smo u funkciji OHR-a čovjeka sa istinskim pravim “ljudskim mudima“, koji je uvijek hrabro i pravovremeno djelovao u ovakvim i sličnim slučajevima, bio je to gospodin Pedy Ešdaun.

Ovi događaji prestavljaju i rezultat ili sliku i nemoći adekvatnih institucija države, da sa avanturama i političkog sljepila režima SNSD-a i Milorada Dodika sa sardnicima,kao prestavu široj javnosti, cjelovita sjednica prestavlja po svome sadržaju i zaključcima koje su usvojili, udar na Ustav države i njegovo kršenje, kao i Dejtonskog mirovnog sporazuma.

Sasvim je normalno očekivati da se ovo sve pod hitno osujeti, a neposredni akteri, inicijatori i učesnici svih ovih događanja da se rigorozno podvrgnu zakonskim mjerama našeg državnog pravosudnog Sistema.

Kako to kaže i predsjednik stranke SBB-a, gospodin Fahrudin Radončić: “Bez obzira na sve navedeno, poručujemo i Dodiku, ali is vim faktorima koji su spremni raditi na destabilizaciji naše zemlje, da je Bosna i Hercegovina država koja postoji hiljadu godina i da će kao takva, u međunarodno priznatim granicama s tri konstitutivna Naroda i svojim građanima, nastaviti postojati. Jalovi pokušaji urušavanja BiH u NSRS doživjet će propast, ali, na žalost građana entiteta RS i svih u BiH,ostavit će velike ekonomske posljedice“.

Neshvatljive su pričice, kao male dječije laže , da se neke sankcije pripremaju prema ovakvim uzurpatorima i akterima, urušavanja i države i njenoga Sistema, od strane nekih uticajnih međunarodnih faktora. U svakome slučaju očekivanja su građana jako velika, prije svega od Amerike i nekih Evropskih zemalja Njemačke, Engleske, Francuske idr. Da se neposredno očituju sa svojim sankcijama.

Prije svih neophodno je Miloradu Dodiku i nekim njegovim saradnicima pod hitno zabraniti svako političko djelovanje u ovoj nam državi, a kriminalno stečena imovini sasvim normalno da se oduzme. Spisak ovih “ krtica “ i rušitelja je pozamašan, zato je i nužno otpočeti sa kandidatima iz nacionalističkih , vladajućih i njihovih koalicionih partnera, činiti ovo pospremanje, recimo kod SNSD-a, HDZ-a i SDA? Naši građani to veoma dobro znaju, koje su to “ krtice “ po imenu i prezimenu, koje je nužno pod hitno otstraniti iz društveno- političkog djelovanja u našem sistemu vlasti.

Heftični bilten

Nikad više ne propustite veliku priču od Sandžaklije. Prijavite se za Heftični Bilten i svake hefte primajte e-mail s pričama koje morate pročitati.

Čitajte više

Search
Search

Slušajte audio izdanja magazina Sandžaklija

HEFTIČNI BILTEN

Nikad više ne propustite veliku priču od Sandžaklije.

Prijavom na Heftični Bilten slažete se sa Uslovima korišćenja i politikom privatnosti.