Osnivanje “Glasa islama” prije 25 godina bio je hrabar iskorak za IZ

"(Rahmetli muftija) Hrabro se upuštao u sve projekte i osnivanje Glasa islama u to vrijeme bio je hrabar iskorak za Islamsku zajednicu, podsjetio je Salahudin Fetić, direktor Sandžak media centra i urednik “Glasa islama”.
Fetić: Osnivanje “Glasa islama” prije 25 godina bio je hrabar iskorak za IZ_61b3542c9c9e6.jpeg
Novo!
Close
Sačuvajte članke sa nalogom

Nakon što se prijavite preko Cafe Sandžak, možete sačuvati priče i lako ih pregledavati kasnije na bilo kojem uređaju.

U povodu dvadeset i pete godišnjice od osnivanja i kontinuiranog rada  “Glasa islama” Media centar Islamske zajednice u Srbiji organizira svečanost i stručni skup „Vjerski mediji i međuvjerski dijalog” u nedjelju, 12. decembra u Biblioteci Fakulteta za islamske studije u Novom Pazaru. Osnivanje lista u to vrijeme bila je privilegija ali kao i u svemu što je radio, i taj put rahmetli akademik muftija Muamer Zukorlić hrabro je iskoračio

-Osnivač ovog lista je rahmetli muftija Muamer ef. Zukorlić, koji je tada bio muftija sandžački. Prisjećam se jednog intervjua s njim u povodu dvadesete godišnjice “Glasa islama” kada je govorio o nastanku. Rekao je da kao i u svim projektima koje je osnivao, nailazio je na otpor prije svega iznutra ali ne u smislu da nije imao podršku. Bolja riječ je strahove, kako će se pokrenuti časopis jer tad je imati štampani medij bila privilegija samo nekih jakih pojedinaca, zajednica, grupa. Imali smo usađen taj neki kompleks niže vrijednosti zbog svega što se dešavalo u prošlosti. Smatrali smo sebe da možda nismo dorasli svemu tome. Međutim, rahmetli muftija je svoje saradnike oslobađao, vjerovao u njih, imao povjerenja, govorio da smo najbolji kolektiv, zajednica, vjerovao u naše kapacitete i vidio nešto što mnogi nisu. Hrabro se upuštao u sve projekte i osnivanje Glasa islama u to vrijeme bio je hrabar iskorak za Islamsku zajednicu, podsjetio je Salahudin Fetić direktor Sandžak media centra i urednik “Glasa islama”.

Heftični bilten

Nikad više ne propustite veliku priču od Sandžaklije. Prijavite se za Heftični Bilten i svake hefte primajte e-mail s pričama koje morate pročitati.

Čitajte više

Search
Search

Slušajte audio izdanja magazina Sandžaklija

HEFTIČNI BILTEN

Prijavom na Heftični Bilten slažete se sa Uslovima korišćenja i politikom privatnosti.