Smijeniti načelnika policije u Sjenici i što prije se obračunati sa ozloglašenim kriminalcima

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
"Očigledno da poslije smrti rahmetli muftije Muamera Zukorlića određeni kriminalci u Sandžaku se osjećaju lagodno i to je nešto što ne smijemo dozvoliti", kazao je Tandir.
Tandir: Zaustaviti prijetnje dr. Fehratoviću, smijeniti načelnika policije u Sjenici i što prije se obračunati sa ozloglašenim kriminalcima_61b008fb83c94.jpeg
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Novo!
Sačuvajte članke sa nalogom

Nakon što se prijavite preko Cafe Sandžak, možete sačuvati priče i lako ih pregledavati kasnije na bilo kojem uređaju.

Ovaj članak može da se sluša Poslušajte tekst koji slijedi u nastavku

Predsjednik poslaničkog kluba SPP-USS Samir Tandir govoreći u Skupštini R. Srbije na samom početku pozvao je nadležne organe, na prvom mjestu ministra policije da se što prije reaguje na prijetnje upućene narodnom poslaniku dr. Jahji Fehratoviću, te predsjedniku političkog savjeta SPP-a dr. Admiru Muratoviću. Beskompromisna borba protiv krimanala i korupcije od strane države od prvog dana dobila je podršku SPP-a, ali se, navodi Tandir, mora sprovoditi kako u Beogradu, tako i u Sjenici i drugim gradovima. Ne smije biti selektivne primjene.

“Želim da posjetim javnost da je narodnom poslaniku dr Jahji Fehratoviću prijećeno, a također i prof. dr Admiru Muratoviću i to je nešto što treba da se kaže ovdje u Parlamentu. Ja očekujem da nadležni državni organi, Ministarstvo, tužilaštvo reaguju. Zašto? Čovjek koji je okarakterisan i od naše zemlje i od zemalja EU kao opasan kriminalac koji je osuđivan za razna krivična djela i koji je učestvovao između ostalog u kidnapovanju direktora škole u Sjenici i u ubistvu rahmetli Edina Hamidovića prije nekoliko dana se vratio u zemlju. Očigledno da poslije smrti rahmetli muftije Muamera Zukorlića određeni kriminalci u Sandžaku se osjećaju lagodno i to je nešto što ne smijemo dozvoliti. Kriminalci moraju da budu u zatvoru, moraju da budu pohapšeni i ta osoba koja se zove Izet Latović se vratila u zemlju i počela da prijeti. Ono što očekujem od ministra Aleksandra Vulina jeste da preispita rad policijske stanice u Sjenici, a Bojan Trmčić – načelnik policijske stanice u Sjenici mora da bude smijenjen zato što daje logističku i svaku drugu podršku organizovanim kriminalnim grupama, bavi se zelenašenjem i to nadležni u ovoj državi znaju. On mora biti smijenjen da bismo se obračunali sa kriminalom i korupcijom u tom dijelu naše zemlje. Potpuno podržavamo beskompromisnu borbu protiv kriminala i korupcije Vlade R. Srbije, ali ona mora biti aktuelna i u Sjenici kao što je aktuelna i u Beogradu”, kazao je Tandir.

Osvrnuo se i na “Inicijativu za veću podršku ruralnim područjima”, o kojoj je govorio potpredsjednik Narodne skupštine Srbije Stefan Krkobabić, ističući da se Stranka pravde i pomirenja od prvog dana zalagala za veću podršku devastiranim opštinama. SPP je, ističe Tandir, ponosan što je potpisnik sporazuma u kojima će se naći samo interesi za narod, a nikada lični ili partijski interesi.

“Apsolutno podržavamo ovu inicijativu, jer je ona u biti naša inicijativa i sve ono što je rahmetli akademik Muamer Zukorlić radio i sve sporazume koje smo potpisivali – jako smo ponosni na njih, jer u njima nikada nećete vidjeti borbu za lični interese, njegov ili stranački. To je uvijek borba za narod, za sve građane i građanke, borba i za bošnjački i za srpski narod. Politika pomirenja, dobri međususjednih odnosa između R. Srbije i BiH. Apsolutno sam ponosan na sve ono što smo radili i želim da kažem da ćemo nastaviti tim putem. Mnogi su se dušebrižnici zabrinuli šta će biti sa SPP-om, neka znaju da je SPP najjača bošnjačka stranka u R. Srbiji, nastavićemo putem koji je trasirao rahmetli predsjednik muftija Muamer Zukorlić. Danas smo odlučniji i jedinstveniji nego ikad da na tom putu istrajemo. Više sam puta govorio da nam i druge stranke pokažu svoje sporazume, jer smo mi ponosni na naše sporazume. Neki su to i pokazali, vjerujte, bolje da nisu, jer tamo kad gledate neke njihove sporazume vidjećete funkcija jedna, druga, treća, stranka prva, druga, treća. U našim su sporazumima prioritet projekti: gasovod, autoput, infrastruktura, naučno-tehnološki park, Univerzitet, Islamska zajednica, željeznica, povraćaj vakufske imovine. Ponosni smo što je ova Vlada R. Srbije u poštovanje Zakona o crkvama i vjerskim zajednicama i povraćaj imovine IZ-i. Tako da imamo najljepšu zgradu u Novom Pazaru, a to je Fakultet za islamske studije koju su pojedinci u Novom Pazaru htjeli napraviti kockarnicom. To nije dozvolila Vlada R. Srbije, to je bila borba rahmetli Muftije, ponosni smo na to i, između ostalog, i iz tog razoga podržavamo Vladu R. Srbije i ponosni smo na taj naš stav”, završio je Tandir.

Heftični bilten

Nikad više ne propustite veliku priču od Sandžaklije. Prijavite se za Heftični Bilten i svake hefte primajte e-mail s pričama koje morate pročitati.

Čitajte više

Slušajte audio izdanja magazina Sandžaklija

Budimo prijatelji

HEFTIČNI BILTEN

Prijavom na Heftični Bilten slažete se sa Uslovima korišćenja i politikom privatnosti.