Mostarski “doglavnik“ Franje Tuđmana, orguljaš Dragan Čović

Nastavljaju urušavati Bosnu i Hercegovinu, kao suverenu i integralnu državu i zabavljati jadom njene građane.
2
Novo!
Close
Sačuvajte članke sa nalogom

Nakon što se prijavite preko Cafe Sandžak, možete sačuvati priče i lako ih pregledavati kasnije na bilo kojem uređaju.

Ovaj članak može da se sluša Poslušajte tekst koji slijedi u nastavku

Za početak ovoga sadržaja, moram se poslužiti citatom uzoritog i veoma poštovanog Hrvata, gospodina Dragana Bojića:

“ Tko je, dakle, Dragan Čović? Je li pravi Dragan Čović onaj koji se poklanja žrtvama holokausta u Aušvicu ili je to Čović koji u Domu Naroda Parlamentarne skupštine BiH glasa protiv zakona kojim se zabranjuje negiranje genocida i ratnih zločina? Je li pravi Dragan Čović onaj koji stalno govori o europskim vrijednostima, ili je to Čović koji se slika s presuđenim ratnim zločincem Darijom Kordićem i koji dopušta da ulice u Mostaru nose imena ustaških zločinaca? Je li pravi Čović čovjek koji obilazi crkve i oltare, ili je pravi Čović čovjek kojemu ništa nije sveto? Je li Čovićeva moralna šizofrenija stvar političke taktike, ili njegova politička taktika proizlazi iz moralne šizofrenije “.

Mi, građani Mostara, kao živi svjedoci i žrtve ubilačke, osvajačko- agresorske politike nacionalističke stranke HDZ-a, njenoga poglavnika i mnogih doglavnika, među kojima je svakako Dragan Čović, Mijo Brajković, Božo Ljubić i oni njihovi istomišljenici, sljedbenici i izvršioci.

Za nas, nekadašnje velike privrednike, veoma je znana uloga Čovića i Brajkovića u osvajanju, kriminalu i pljački velikih privrednih giganata, firme “Sokola“ i firme “Aluminija“.

O istima, pisao sam stotine i stotine kolumni istinitog sadržaja, za našu širu javnost i ustoličinu kriminalnu vlast u sastavima svih vlada Federacije, njihovih premijera i ministara, kao koalicionih partnera HDZ-a i SDA  

Svjedočim kao stručnjak i građanin ovoga grada, koji je proveo sve dane i godine užasne torture, turobne i mračne njihove agresije na grad Mostar i njegove građane, na urbicid i progone stanovništva, u pljački lične imovine, u protjerivanju nas zaposlenika ovih firmi, koji se nismo “ križali “ i molili istom Bogu .

Sve je činjeno po ideološkoj matrici njihove stranke HDZ-a i poglavnika lijepe njihove Hrvatske, “grobara Hrvata u Bosni”  (po izjavi književnika i novinara Ivana Lovrenovića), dok su Dragan Čović i Mijo Brajković, upravo bili istinski grobari Hrvata Hercegovine.

Dan danas, imovina, velike hale i postrojenja, Sokol i Aluminija su u posjedu HDZ-a i njihovog čelnika Dragana Čovića.

Mogu organizovati i redovne privredne sajmove u istim halama, koje su uzurpirali i tretiraju svojim vlasništvom, dok se Aluminij kao propali “hercegovački div“ još uvijek koprca na koljenima, uz infuziju i upotrebu respiratora Fadila Novalića i svojih koalicionih “ulizica“ iz SDA, po definiciji Meše Selimovića u njegovoj “Tvrđavi“.

Oh, kako ih dobro poznajem kao pripadnike iste partije SKJ, sa crvenim knjižicama koje su skrivali ispod skuta svoje uniforme, ali su zato mogli i redovno sjedati u prve redove misa u mostarskoj katedrali, izigravali su velike vjernike, što im nije smetalo da uzurpiraju i svu vlast Herceg Bosne i “stolnoga“ grada Mostara.

Na prvim postdejtonskim izborima za Gradsko vijeće grada Mostara 1996 godine, njihov čelnik Mijo Brajković, bio je nosilac liste HDZ-a, ali je izgubio izbore od “građanske liste za jedinstveni Mostar“, a mene je kao izabranog vijećnika imao namjeru i želju za likvidaciju, što im nije uspjelo.

Evo, neka i ovoga puta posluži informacija “Feral Tribune“ uglednog hrvatskog tjednika, u period diktature Franje Tuđmana i njegovih čimbenika.

Za to vrijeme, njihov licemjerni i lukavi, veoma perfidni i politički bolesno ambiciozni čimbenik, orguljaš i “samoproglašeni“ akademik Dragan Čović uspješno je napredovao u HDZ-ovoj stranačkoj hijerharhiji, te je dogurao do glavnog i vječitog njenog čelnika.

Veoma mu se oslastila i funkcija člana Predsjedništva BiH, koju je nekako uspio osvojiti u prvim izborima, ali se već u sljedećim ”opekao“ dok su se naši građani osvjestili i opametili da izaberu pravoga Hrvata, građanina i patriotu  ove nam naše domovine Bosne i Hercegovine, gospodina Željka Komšića.

Nastupa šizofrenija u HDZ -u, euforija i sulude bolesne ambicije njihovog čelnika Dragana Čovića, da se pod hitno Željko Komšić proglasi “persona non grate“ u njihovim vladajućim hercegovačkim prostorima, te da se odmah ustroji novi Izborni zakon, kako bi se svi građani osujetili da biramo svoga kandidata, kada kod Hrvata mora biti biran nacionalista po njihovom ključu, ovaj bolesno ambiciozni političar Dragan Čović.

Odmah se dovoljno spadašio i sa svojim jaranom, velikosrpskim nacionalistom i guslarom iz Laktaša, Miloradom Dodikom, koji je u nastojanjima očuvanja svoje genocidne tvorevine RS-a, započeo brinuti se o interesima Hrvata i njhove iste takve genocidne tvorevine Herceg Bosne?

U njihovoj zajedničkoj euforičnoj i lažnoj filharmoniji, guslara, orguljaša i trubača, sa Aleksandrom Vučićem, Zoranom Milanovićem sljedbenicima puta Tuđmana i Miloševića iz Karađorđeva, sa domaćim veliko srpsko- hrvatskim ludacima Draganom i Miloradom, nastavljaju urušavati Bosnu i Hercegovinu, kao suverenu i integralnu državu i zabavljati jadom njene građane.

U udruženom zajedničkom rušilačkom poduhvatu, započinju rušiti sve što je bosansko-hercegovačko, sa uzvisima svoje sopstvene ugroženosti, čime su u svojim lažima i nstojanjima poodavno pretekli i Gebelsa i sve fašističke postupke i tvrdnje iz prethodnoga rata.

Veoma se brzo i dokazala i istovjetna njihova “krvna grupa“ okorjelih nacionalista i negatora genocida djelovanjem i HDZ-a i SNSD-a sa njihovim ubojicama i razbojnicima, od vrhuške i svih ratnih zločina, uz blagoslov i njihovih Crkvenih vjerodostojnika u pohodima na ubojstva, progone i zatvaranja nevinog stanovništva, mahom Bošnjaka po zloglasnim logorima širom BiH.

U ime građana i svih patriota ove nam jedine domovine, lijepe i prkosne, Bosne i Hercegovine, nadam se da njihovi zapaljivi fitilji neće još dugo goriti / SF-SN /.

Heftični bilten

Nikad više ne propustite veliku priču od Sandžaklije. Prijavite se za Heftični Bilten i svake hefte primajte e-mail s pričama koje morate pročitati.

Čitajte više

Search
Search

Slušajte audio izdanja magazina Sandžaklija

HEFTIČNI BILTEN

Prijavom na Heftični Bilten slažete se sa Uslovima korišćenja i politikom privatnosti.