Kriminalci su posljednji ološ i sloj ovoga društva koji nikako ne smije isplivati na površinu

Korumpirani činovnici, uposlenici, kako u sudstvu tako i u tužilaštvu, ali i u strukturama policije jesu kancer koji izjeda i državne organe i ovo društvo i tome se mora stati na kraj.
msiala
Novo!
Close
Sačuvajte članke sa nalogom

Nakon što se prijavite preko Cafe Sandžak, možete sačuvati priče i lako ih pregledavati kasnije na bilo kojem uređaju.

Ovaj članak može da se sluša Poslušajte tekst koji slijedi u nastavku

Narodna poslanica Stranke pravde i pomirenja dr Misala Pramenković pozvala je na obračun sa organiziranim kriminalom na teritoriji cijele države. Poručila da su kriminalci posljednji ološ koji nikako ne smije isplivati na površinu društva.

“Ja bih željela iskoristiti priliku da u toku obraćanja ukažem na pojavu koja se, nažalost, kod nas u sandžaku u posljednje vrijeme veoma često dešava i što postaje neka loša praksa, a to je upućivanje prijetnji građanima, a ovoga puta u pitanju je naš kolega narodni poslanik dr. Jahja Fehratović. Dobio je prijetnje od lica koje je dokazani inspirator brutalnog ubistva novinara i humaniste Edina Hamidovića u avgustu mjesecu ove godine koji je ubijen pred suprugom i svoje šestoro maloljetne djece. Dešava se da to isto lice ohrabreno određenim strukturama, nažalost, kako u sudstvu, tako i u tužilaštvu i dijelovima policije ponovo upućuje prijetnje, targetira i stavlja metu na čelo časnim i čestititm ljudima. Ukoliko je status i tretman narodnih poslanika koji imaju zagarantovan imunitet, šta onda mogu očekivati građani Sjenice i okolnih gradova. Politika kriminalnih struktura jeste da zaplaše narod, građane, a samim tim i nanose štetu državi i državim organima. Vlada R. Srbije je otvorena rekla i aktivno pokazala na djelu da želi da se obračuna sa organiziranim kriminalom, ali se to mora desiti na teritoriji cijele države i u tome se moramo još odlučnije pokazati. Korumpirani činovnici, uposlenici, kako u sudstvu tako i u tužilaštvu, ali i u strukturama policije jesu kancer koji izjeda i državne organe i ovo društvo i tome se mora stati na kraj, jer su kriminalci posljednji ološ i posljednji sloj ovoga društva koji nikako ne smije isplivati na površinu, jer su zahvaljujući svojim nečasnim radnjama na dnu ovog društva i najprije bi trebali biti iza rešetaka i uskoro se nadamo da će tretman takvih lica biti adekvatan i da će se smjestiti tamo gdje i pripadaju”, kazala je dr Misala Pramenković.

 

 

Heftični bilten

Nikad više ne propustite veliku priču od Sandžaklije. Prijavite se za Heftični Bilten i svake hefte primajte e-mail s pričama koje morate pročitati.

Čitajte više

Search
Search

Slušajte audio izdanja magazina Sandžaklija

HEFTIČNI BILTEN

Nikad više ne propustite veliku priču od Sandžaklije.

Prijavom na Heftični Bilten slažete se sa Uslovima korišćenja i politikom privatnosti.