Predsjednik Mešihata primio ministra za boračka pitanja Zeničko-dobojskog kantona

Povodom preseljenja na ahiret rahmetli akademika muftije Muamera Zukorlića gosti su iskazali ponos što su Bošnjaci u svojim redovima imali Muftiju čiji je odlazak sa dunjaluka veliki gubitak i za Bosnu i Hercegovinu.
Predsjednik Mešihata primio ministra za boračka pitanja Zeničko-dobojskog kantona_61af5ffeafc2a.jpeg
Novo!
Close
Sačuvajte članke sa nalogom

Nakon što se prijavite preko Cafe Sandžak, možete sačuvati priče i lako ih pregledavati kasnije na bilo kojem uređaju.

Dana 07.12.2021. godine Mešihat Islamske zajednice posjetio je ministar za boračka pitanja Zeničko-dobojskog kantona g. Fahrudin Čolaković sa delegacijom, gdje ih je primio predsjednik Mešihata muftija dr. Mevlud ef. Dudić sa saradnicima. Povodom preseljenja na ahiret rahmetli akademika muftije Muamera Zukorlića gosti su predsjedniku Mešihata uputili izraze dubokog suosjećanja, ali i ponosa što su Bošnjaci u svojim redovima imali Muftiju čiji je odlazak sa dunjaluka veliki gubitak i za Bosnu i Hercegovinu.

Muftija Dudić se zahvalio na posjeti i hatarnami, te musafire upoznao sa strukturom Islamske zajednice, sa posebnim akcentom na odgojno-obrazovne ustanove Mešihata, kao i sa trodecenijskom saradnjom sa rahmetli Muftijom na osnivanju, jačanju i odbrani institucija koje su podignute u tom periodu.Nakon toga, delegacija je posjetila porodicu muftije Zukorlića i njegov mezar u rodnom Orlju.

Heftični bilten

Nikad više ne propustite veliku priču od Sandžaklije. Prijavite se za Heftični Bilten i svake hefte primajte e-mail s pričama koje morate pročitati.

Čitajte više

Search
Search

Slušajte audio izdanja magazina Sandžaklija

HEFTIČNI BILTEN

Prijavom na Heftični Bilten slažete se sa Uslovima korišćenja i politikom privatnosti.