Guslar je prolupao

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Potrebno je istinski i dobro namjerno poručiti svim ovim nacionalistima da će građani ove nam domovine Bosne i Hercegovine znati, umjeti i moći ustrojiti Izborni zakon i promjeniti Ustav prema mjerilima i željama našim sospstvenim.
guslari
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Novo!
Sačuvajte članke sa nalogom

Nakon što se prijavite preko Cafe Sandžak, možete sačuvati priče i lako ih pregledavati kasnije na bilo kojem uređaju.

Ovaj članak može da se sluša Poslušajte tekst koji slijedi u nastavku

Velikosrpski nacionalista, guslar, svinjogojac i psihopata iz Laktaša, Milorad Dodik, lažna je i sramotna ikona srpskoga roda.

Evo, sa svojim jaranima istomišljenicima, godinama gude iste nepodnošljive nacionalističke melodije, u torovima svojih stada i svinjarnika.

Razlika među njima nema, njihovo licemjerstvo, lažni osmijesi i međusobna briga o srpsko- hrvatskim ugroženim statusnim  pitanjima na teritoriji naše Bosne i Hercegovine, po nakaradnim i lažnim notama, sa urlicima lopova: “Držite lopove” naša je svakodnevnica.

Na istom su putu već doživljenih ideoloških matrica svojih mentora, Franje Tuđmana i Slobodana Miloševića, urušavanja i cijepanja jedine nam domovine Bosne i Hercegovine.

Istina je, dok su jedni gromki  i grlati, drugi su lukavi i perfidni, u isticanju svojih osvajačkih nakana, na istom su putu svojih mentora, negatori su genocidnih događaja i članovi su istog guslarsko- orguljaškog orkestra. 

Njihova ustaško- četnička koalicija dolazi do punog izražaja, upravo u sadašnjem vremenu nastojanja i dogovaranja sa međunarodnim faktorima, da se realiziraju i njihove  luđačke i povampirene težnje na izradi i donošenju Izbornog zakona, po modelu narcisoidnog i ambiciozno bolesnog HDZ-ovog čelnika Dragana Čovića uz podršku psihopate i velikog Srbina, Milorada Dodika.

Sa druge strane, u znak podrške i zahvalnosti ovim nacionalističkim željama “ugroženih Hrvata” i neostvarene želje “akademika” njegovoga  izbora u Predsjedništvo BiH na prethodnim izborima, guslar iz Laktaša i njegovi stranački parlamentarci u Domu naroda u Sarajevu, udružili su se u zajedničkom uzurpatorskom poduhvatu da obore Inckov zakon o negiranju genocida u BiH.

Isto tako sva nastojanja i pripreme ovog Srbina iz Laktaša, na radnjama secesije i osamostaljenja njihove genocidne tvorevine RS-a iz države BiH, uz podršku i perfidnu naklonost njegovih koalicionih partnera i mentora, sa Vučićem i Milanovićem, govore o lukavstvu bez kraja sa bolesnim umnim ambicijama.

Upravo sada ponajviše i dobro shvatam, zašto to ovaj veliko srpski zaraženi psihopata Milorad Dodik i nije,  niti želi biti bosanski Srbin, jer se od Blajburga preko Ravne gore, do Laktaša i Mostara, upravo nadahnuo i uljuljkao sa istovjetnom ustaškom ideologijom svoga jarana i orguljaša, Dragana Čovića.

Zaraženi istom agresorsko osvajačkom doktrinom, prema dijagnozi i njihovih psihijatrijskih uzora Karadžića i Bobana, koji su i stvarali svoje genocidne tvorevine RS i HB, ovi „ rušilački blizanci „ i nasljednici u ovom mirnodopskom periodu od Dejtona do danas, nas građane ove nam države u kontinuitetu tlače i siluju svojim tiradama i postupcima sa otrcanim  guslarskim notama.

Nužno ih je smjestiti u  pripremljene stacionare, sa istom dijagnozom i potrebnom terapijom, kako bi se naši građani istinski zaštitili od tih nacionalističkih ubitačnih virusa, gorih i teži od svake nadolazeće epidemije.

Neka im boravak uz svirku njihovog orkestra i željene muzike, bude prijatan i dugotrajan, uz blagoslov vjerodostojnika, Pape i Vladika.

Neka se oni tamo osjećaju ugodno, sa porukama i željama i njihovih  suflera i lucidnih licemjernih naših „ dobronamjernih „ susjeda i komšija, Zorana Milanovića i Aleksandra Vučića.

Potrebno je istinski i dobro namjerno poručiti svim ovim nacionalistima, kao i našim dušebrižnicima, da će građani ove nam domovine Bosne i Hercegovine, znati, umjeti i moći ustrojiti Izborni zakon i promjeniti Ustav, prema mjerilima i željama našim sospstvenim.

Heftični bilten

Nikad više ne propustite veliku priču od Sandžaklije. Prijavite se za Heftični Bilten i svake hefte primajte e-mail s pričama koje morate pročitati.

Čitajte više

Slušajte audio izdanja magazina Sandžaklija

Budimo prijatelji

HEFTIČNI BILTEN

Prijavom na Heftični Bilten slažete se sa Uslovima korišćenja i politikom privatnosti.