Guslar je prolupao

Potrebno je istinski i dobro namjerno poručiti svim ovim nacionalistima da će građani ove nam domovine Bosne i Hercegovine znati, umjeti i moći ustrojiti Izborni zakon i promjeniti Ustav prema mjerilima i željama našim sospstvenim.
guslari
Novo!
Close
Sačuvajte članke sa nalogom

Nakon što se prijavite preko Cafe Sandžak, možete sačuvati priče i lako ih pregledavati kasnije na bilo kojem uređaju.

Ovaj članak može da se sluša Poslušajte tekst koji slijedi u nastavku

Velikosrpski nacionalista, guslar, svinjogojac i psihopata iz Laktaša, Milorad Dodik, lažna je i sramotna ikona srpskoga roda.

Evo, sa svojim jaranima istomišljenicima, godinama gude iste nepodnošljive nacionalističke melodije, u torovima svojih stada i svinjarnika.

Razlika među njima nema, njihovo licemjerstvo, lažni osmijesi i međusobna briga o srpsko- hrvatskim ugroženim statusnim  pitanjima na teritoriji naše Bosne i Hercegovine, po nakaradnim i lažnim notama, sa urlicima lopova: “Držite lopove” naša je svakodnevnica.

Na istom su putu već doživljenih ideoloških matrica svojih mentora, Franje Tuđmana i Slobodana Miloševića, urušavanja i cijepanja jedine nam domovine Bosne i Hercegovine.

Istina je, dok su jedni gromki  i grlati, drugi su lukavi i perfidni, u isticanju svojih osvajačkih nakana, na istom su putu svojih mentora, negatori su genocidnih događaja i članovi su istog guslarsko- orguljaškog orkestra. 

Njihova ustaško- četnička koalicija dolazi do punog izražaja, upravo u sadašnjem vremenu nastojanja i dogovaranja sa međunarodnim faktorima, da se realiziraju i njihove  luđačke i povampirene težnje na izradi i donošenju Izbornog zakona, po modelu narcisoidnog i ambiciozno bolesnog HDZ-ovog čelnika Dragana Čovića uz podršku psihopate i velikog Srbina, Milorada Dodika.

Sa druge strane, u znak podrške i zahvalnosti ovim nacionalističkim željama “ugroženih Hrvata” i neostvarene želje “akademika” njegovoga  izbora u Predsjedništvo BiH na prethodnim izborima, guslar iz Laktaša i njegovi stranački parlamentarci u Domu naroda u Sarajevu, udružili su se u zajedničkom uzurpatorskom poduhvatu da obore Inckov zakon o negiranju genocida u BiH.

Isto tako sva nastojanja i pripreme ovog Srbina iz Laktaša, na radnjama secesije i osamostaljenja njihove genocidne tvorevine RS-a iz države BiH, uz podršku i perfidnu naklonost njegovih koalicionih partnera i mentora, sa Vučićem i Milanovićem, govore o lukavstvu bez kraja sa bolesnim umnim ambicijama.

Upravo sada ponajviše i dobro shvatam, zašto to ovaj veliko srpski zaraženi psihopata Milorad Dodik i nije,  niti želi biti bosanski Srbin, jer se od Blajburga preko Ravne gore, do Laktaša i Mostara, upravo nadahnuo i uljuljkao sa istovjetnom ustaškom ideologijom svoga jarana i orguljaša, Dragana Čovića.

Zaraženi istom agresorsko osvajačkom doktrinom, prema dijagnozi i njihovih psihijatrijskih uzora Karadžića i Bobana, koji su i stvarali svoje genocidne tvorevine RS i HB, ovi „ rušilački blizanci „ i nasljednici u ovom mirnodopskom periodu od Dejtona do danas, nas građane ove nam države u kontinuitetu tlače i siluju svojim tiradama i postupcima sa otrcanim  guslarskim notama.

Nužno ih je smjestiti u  pripremljene stacionare, sa istom dijagnozom i potrebnom terapijom, kako bi se naši građani istinski zaštitili od tih nacionalističkih ubitačnih virusa, gorih i teži od svake nadolazeće epidemije.

Neka im boravak uz svirku njihovog orkestra i željene muzike, bude prijatan i dugotrajan, uz blagoslov vjerodostojnika, Pape i Vladika.

Neka se oni tamo osjećaju ugodno, sa porukama i željama i njihovih  suflera i lucidnih licemjernih naših „ dobronamjernih „ susjeda i komšija, Zorana Milanovića i Aleksandra Vučića.

Potrebno je istinski i dobro namjerno poručiti svim ovim nacionalistima, kao i našim dušebrižnicima, da će građani ove nam domovine Bosne i Hercegovine, znati, umjeti i moći ustrojiti Izborni zakon i promjeniti Ustav, prema mjerilima i željama našim sospstvenim.

Heftični bilten

Nikad više ne propustite veliku priču od Sandžaklije. Prijavite se za Heftični Bilten i svake hefte primajte e-mail s pričama koje morate pročitati.

Čitajte više

Slušajte audio izdanja magazina Sandžaklija

HEFTIČNI BILTEN

Prijavom na Heftični Bilten slažete se sa Uslovima korišćenja i politikom privatnosti.