Dok se ne susretnemo s virusom omikron nećemo znati način odbrane

U respiratornoj jedinici je jedna osoba, a ukupno je 28 hospitaliziranih.
Ilustracija: Abdussalam Aljoffe
Ilustracija: Abdussalam Aljoffe
Novo!
Close
Sačuvajte članke sa nalogom

Nakon što se prijavite preko Cafe Sandžak, možete sačuvati priče i lako ih pregledavati kasnije na bilo kojem uređaju.

Stabilizira se epidemiološka situacija na teritoriji Novog Pazara. Jučer u Kovid ambulanti 76 pregleda od kojih 39 prvih, 37 ponovnih. Od 38 antigen testova četiri su bila pozitivna. U Kovid 2 ambulanti 19 pregleda bez pozitivnih na brzom testu. Dva su prijema u bolnici, jedan otpust, bez smrtnih slučajeva. U respiratornoj jedinici je jedna osoba, a ukupno je 28 hospitaliziranih.

–Mi se nadamo da će nas novi soj omikron zaobići ako je ikako moguće ali mi smo tu da apelujemo na stanovništvo da se što prije vakciniše, u što većem broju jer se smatra da se od ovog virusa jako dobro brani vakcinom. Još nemamo neke informacije kojih se možemo držati ni oruđe s kojim se možemo braniti. Jedino nam je trenutno vakcina dostupna kao jak odbrambeni sistem ali nadamo se a I kažu da daje slabiju kliničku sliku. Sve dok se ne susretnemo s virusom omikron oči u oči nećemo znati kako da se odbranimo.Još nema zabilježenih slučajeva u našoj zemlji što ne znači da ih neće biti a mi se nadamo da što kasnije dođe bit će bolje” kaže, između ostalog, dr Majda Iković portparol ZZJZNP.

Heftični bilten

Nikad više ne propustite veliku priču od Sandžaklije. Prijavite se za Heftični Bilten i svake hefte primajte e-mail s pričama koje morate pročitati.

Čitajte više

Search
Search

Slušajte audio izdanja magazina Sandžaklija

HEFTIČNI BILTEN

Prijavom na Heftični Bilten slažete se sa Uslovima korišćenja i politikom privatnosti.