Život bez namaza je nezamisliv

Ko spozna tajnu namaza, shvatit će da su nemar, tuga i očaj njegova suprotnost.
Muslim man is praying in mosque
Muslim man is praying in mosque
Novo!
Close
Sačuvajte članke sa nalogom

Nakon što se prijavite preko Cafe Sandžak, možete sačuvati priče i lako ih pregledavati kasnije na bilo kojem uređaju.

Ovaj članak može da se sluša Poslušajte tekst koji slijedi u nastavku

Znaj da je namaz najveća dragocjenost koju možeš posjedovati.Namaz je tvoja postojanost prilikom susreta sa neprijateljem i tvoj vodič u vremenu fitne. Namaz u tvom srcu raspaljuje plamen optimizma i pozitivnosti, podstiče te na aktivnost i dobra djela, čini te strpljivim u vrijeme bolesti i otvara ti put do najuzvišenijih deredža džennetskih. Stoga, čak i kad učiniš veliki grijeh, požuri da klanjaš namaz i nipošto ga ne ostavljaj. Ako na bilo koji način učiniš zulum drugim ljudima, ako upadneš u stupicu ogovaranja, klevete, laži, prenošenja tuđih riječi, požuri da klanjaš namaz, jer namaz je uzrok tvoga uspjeha, on simbolizira tvoja vrata pokajanja i on će te u potpunosti promijeniti nabolje.
Namaz je oporuka Allahovog Poslanika, sallallahu alejhi ve sellem, na samrti, jer je on veza sa tvojim Gospodarom, koju ako budeš čuvao, On te nikada neće ostaviti i nikad nesretan nećeš biti. Ako si u strahu, klanjaj namaz i smirit ćeš se, ako ti tjeskoba grudi pritišće, klanjaj namaz i tjeskoba će nestati, ako si tužan, klanjaj namaz i razveselit ćeš se. Ako si umoran, klanjaj namaz, odmorit ćeš se, ako osjećaš usamljenost, klanjaj namaz i osjetit ćeš da je Allah s tobom.

Ako se osjećaš zbunjeno i izgubljeno, klanjaj namaz i on će ti put pokazati. Ako osjećaš radost, klanjaj namaz da bi zahvalio Allahu, pa će ti On radost povećati.Ako se osjećaš sigurno, klanjaj namaz, pa će Allah spustiti berićet u tvoj život, imetak i porodicu.Ako si doživio uspjeh, klanjaj namaz da bi ti Allah podario uputu i moć razlikovanja istine od zablude i da bi ti spomen uzdigao.

Kada budeš opskrbljen imetkom i bogatstvom, klanjaj namaz da bi se sjetio Allahove dobrote prema tebi. Ko spozna tajnu namaza, shvatit će da su nemar, tuga i očaj njegova suprotnost. Život bez namaza je nezamisliv, jer te namaz povezuje sa izvorom smirenosti, sigurnosti i sreće na ovome i budućem svijetu, i on je tvoje svjetlo na dunjaluku, u kaburu i na Sudnjem danu.

Heftični bilten

Nikad više ne propustite veliku priču od Sandžaklije. Prijavite se za Heftični Bilten i svake hefte primajte e-mail s pričama koje morate pročitati.

Čitajte više

Search
Search

Slušajte audio izdanja magazina Sandžaklija

HEFTIČNI BILTEN

Nikad više ne propustite veliku priču od Sandžaklije.

Prijavom na Heftični Bilten slažete se sa Uslovima korišćenja i politikom privatnosti.