Iz štampe izašla fotomonografija “Džamija na Ćerimidžinici”, autora hfz. dr Harisa Hadžića

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Autor je ovu knjigu posvetio svom profesoru iz medrese - rahmetli akademiku muftiji Muameru Zukorliću.
Iz štampe izašla fotomonografija “Džamija na Ćerimidžinici”, autora hfz. dr. Harisa Hadžića_61ac1403ec3ad.jpeg
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Novo!
Sačuvajte članke sa nalogom

Nakon što se prijavite preko Cafe Sandžak, možete sačuvati priče i lako ih pregledavati kasnije na bilo kojem uređaju.

Ovaj članak može da se sluša Poslušajte tekst koji slijedi u nastavku

Ovih dana izašla je iz štampe knjiga – fotomonografija “Džamija na Ćeremidžinici”, autora hfz. dr Harisa Hadžića, koji je bio predsjednik građevinskog odbora za izgradnju ove džamije. On je od početka izgradnje vodio svojevrstan dnevnik i svakodnevno detaljno zapisivao i opisivao sve detalje od kako se rodila ideja o izgradnji, pa do svečanog otvorenja džamije, sve detalje od ideje do realizacije.

Podsjećamo da je kamen temeljac za izgradnju džamije na Ćeremidžinici postavljen 13. juna 2018.godine, a svečano je otvorena 11. aprila 2021. godine i tom prilikom, tokom svog obraćanja, autor je najavio ovu knjigu.

Knjiga se sastoji od 760 stranica i sadrži cjelokupnu dokumentaciju, rješenja i ugovore o uvakufljenju, finansijski izvještaj i sve detalje vezane za ovu džamiju od dove – svečanosti kamena temeljca, kompletne detalje tokom izgradnje, pa sve do svečanog otvorenja džamije, a sve to je zabilježeno sa više desetina fotografija.

Autor se u knjizi zahvaljuje na podršci tokom čitave izgradnje džamije na Ćeremidžinici Mešihatu IZ-e u Srbiji i Medžlisu IZ-e Novi Pazar, a posebno predsjedniku Mešihata muftiji dr. Mevlud ef. Dudiću, a nakon toga svim vakifima, džematlijama i svom građevinskom odboru, te svim ljudima koji su na bilo koji način pomogli izgradnju džamije na Ćeremidžinici dovom Allahu dž. š. da svima ukabuli uloženi trud i imetak.

Autor je ovu knjigu posvetio svom profesoru iz medrese rahmetli akademiku muftiji Muameru Zukorliću.

Također, autor se zahvaljuje svojim prijateljima Fadilu Demiću iz Braunšvajga i hadži Šefadilu Ličini iz Pariza koji su finansijski pomogli štampu ove knjige.

Autor je službenik Mearifske službe, prof. na Fakultetu za islamske studije i glavni imam u Islamskom centru “Gazilar”, a ovo je njegova deveta knjiga.

Heftični bilten

Nikad više ne propustite veliku priču od Sandžaklije. Prijavite se za Heftični Bilten i svake hefte primajte e-mail s pričama koje morate pročitati.

Čitajte više

Slušajte audio izdanja magazina Sandžaklija

Budimo prijatelji

HEFTIČNI BILTEN

Prijavom na Heftični Bilten slažete se sa Uslovima korišćenja i politikom privatnosti.