Muftijin amanet moramo sačuvati

Muftija se vratio svome Gospodaru, Allahu Uzvišenom, koji mu je prije 51 godinu život dao, nakon što je 28 godina nosio različite amanete u Islamskoj zajednici i društvu.
Muftijin amanet moramo sačuvati_61a582c470de6.jpeg
Novo!
Close
Sačuvajte članke sa nalogom

Nakon što se prijavite preko Cafe Sandžak, možete sačuvati priče i lako ih pregledavati kasnije na bilo kojem uređaju.

Ovaj članak može da se sluša Poslušajte tekst koji slijedi u nastavku

Vijest o preseljenju Muftije i akademika Muamera Zukorlića na bolji i vječni svijet- Ahiret je momenat koji će ostati trajno urezan u srcima i sjećanjima svih nas koji smo Muftiju poznavali, voljeli i u aktivnostima od opšteg dobra koje je on predvodio podržavali.

Svi mi smo izgubili odanog prijatelja, velikog vizionara, iskrenog borca za dobro vjere i vjernika. Sandžak je izgubio marljivog radnika koji se danonoćno trudio da ovom kraju i svim njegovim građanima donese budućnost bolju od prošlosti. Srbija je izgubila svog učitelja i velikog patriotu, koji je nastojao popraviti odnose između pripadnika različitih vjerskih zajednica i izboriti se za pravdu svima koji su obespravljeni i pomirenje među onima koji su zavađeni. Islamski umet je izgubio mudrog učenjaka – alima koji je ispravno razumio vjeru i njene izvore: Kur’an i sunet i primijenio ih u vremenu u kojem je živio na način kojeg niko, ma kojoj vjeri pripadao, nije mogao osporiti.

Muftija se vratio svome Gospodaru, Allahu Uzvišenom, koji mu je prije 51 godinu život dao, nakon što je 28 godina nosio različite amanete u Islamskoj zajednici i društvu. Nama je ostavio svoju misao i amanet da nastavimo dalje na putu kojim se on ponosno kretao. Ostavio je stotine svojih saradnika, desetine moćnih prijatelja iz državnog vrha, hiljade studenata koji su od njega učili, velike vakufe, što treba biti dovoljan razlog svima nama za nadu i optimizam da se Muftijin put i nastojanje za bolju budućnost, uz Allahovu milost i pomoć, neće prekinuti, niti ugasiti, već da će nastaviti davati rezultate u budućnosti.

Učim dovu Uzvišenom Allahu u svoje ime i ime moje porodice da se smiluje Muftiji, da mu ukabuli hajrate koje je činio, da sačuva njegovu porodicu i podari joj sabur i svako dobro na ovom i budućem svijetu, a da njegovim saradnicima i nasljednicima, svima nama, podari snage, hrabrosti i mudrosti da nastave putem kojim se Muftija kretao.

Heftični bilten

Nikad više ne propustite veliku priču od Sandžaklije. Prijavite se za Heftični Bilten i svake hefte primajte e-mail s pričama koje morate pročitati.

Čitajte više

Search
Search

Slušajte audio izdanja magazina Sandžaklija

HEFTIČNI BILTEN

Nikad više ne propustite veliku priču od Sandžaklije.

Prijavom na Heftični Bilten slažete se sa Uslovima korišćenja i politikom privatnosti.