U Mostaru će se održati sajam za sve ljubitelje ručno izrađenog i unikatnog dizajna

Danas u Mostaru!
RUKE Art Bazaar: U Mostaru će se održati sajam za sve ljubitelje ručno izrađenog i unikatnog dizajna_61aaaceb493a5.jpeg
Novo!
Close
Sačuvajte članke sa nalogom

Nakon što se prijavite preko Cafe Sandžak, možete sačuvati priče i lako ih pregledavati kasnije na bilo kojem uređaju.

Ovaj članak može da se sluša Poslušajte tekst koji slijedi u nastavku

RUKE Art Bazaar susret je niza kreativaca koji će izlagati svoje unikatne proizvode, a održat će se 4. 12. u vremenskom periodu od 12 do 21 sat. Ulaz na sajam je besplatan, a organizatori najavljuju nagradnu igru za sve posjetitelje, promotivne i akcijske cijene, te po završetku sajma druženje u baru OKC Abrašević.

Svoj dolazak potvrdilo je više od 15 kreativaca/ki, a među njima su Poppy Bags, Doxx, Tegla, Pulvinaris, Petit fil, Nettaigarden, Element 22, Avican, Mariel, Medusa mirrors, Brainfart, Ignis candle, Claire Noel, Lemi Creative, Bulbul, Košarice Helena, Gea heal i Shmizla art.

Tea Antunović, mlada dizajnerica koja stoji iza brenda Doxx Design organizatorica je sajma, te je kazala nešto više o samom konceptu i ideji koja je dovela do organizacije sajma.

Vjerujemo da ste primjetili porast ručno izrađenih proizvoda, te da se velika pažnja daje očuvanju okoliša i izbacivanju ‘fast fashiona’ iz našeg svakodnevnog života, a mi upravo zbog toga želimo dati mjesto pod svjetlom svim rukotvorcima!, kazala je Tea.

Dodala je kako im je cilj da izlagači predstave svoju originalnost, ideje i kvalitetu onoga što se samo može postići RUKAMA.

– Da upoznate lica iza njihovog brenda i da uživate u njihovim proizvodima. Dosta rukotvoraca koji nam dolaze možda i poznajete, ali tu smo da vam predstavimo i one koje možda i ne znate. Nadamo se vašem dolasku i potpori naših kreativaca. Veliko hvala našim sponzorima TexPrint, Klugberg agenciji, slastičarnoj Dora i Bloom Design, te OKC Abrašević na ukazanoj podršci, poručila je.

 

Heftični bilten

Nikad više ne propustite veliku priču od Sandžaklije. Prijavite se za Heftični Bilten i svake hefte primajte e-mail s pričama koje morate pročitati.

Čitajte više

Search
Search

Slušajte audio izdanja magazina Sandžaklija

HEFTIČNI BILTEN

Nikad više ne propustite veliku priču od Sandžaklije.

Prijavom na Heftični Bilten slažete se sa Uslovima korišćenja i politikom privatnosti.