Zahtjev za komentare – Glas Bošnjačkog naroda

Biće nam više nego drago da zajedno sarađujemo na ovom plemenitom projektu koji bi podstakao terapeutske prednosti peticija individue, uključujući stvaranje smisla, društvenu akciju, djelovanje, kao i osnaživanje Bošnjačkog demokratskog društva.
peticije
Novo!
Close
Sačuvajte članke sa nalogom

Nakon što se prijavite preko Cafe Sandžak, možete sačuvati priče i lako ih pregledavati kasnije na bilo kojem uređaju.

Članovi foruma Cafe Sandžak obratili su se putem e-maila Islamskim Zajednicama u Sandžaku, Bosni i Hercegovini, Hrvatskoj, Sloveniji, Crnoj Gori i Makedoniji, kao i svim dostupnim Bošnjačkim vijećima i savjetima u istim državama/regijama da bi ih obavijestili o najnovijem projektu koji je proizišao kao ideja pojedinih članova foruma Cafe Sandžak, gdje sa ubjeđenjem vjeruju da je isti želja mnogih drugih Bošnjaka čiji glas ne može da dopre do Bošnjačkih institucija.

Radi se o savremenom sistemu za peticije koji bi služio isključivo Bošnjačkim pitanjima, odnosno koje bi pokretali i potpisivali isključivo oni koji se izjašnjavaju kao Bošnjaci – a prema Bošnjačkim institucijama, odnosno institucijama koje predstavljaju Bošnjački narod – ističe se u zahtjevu. Takođe ističu da i ne čudi to što inicijativa dolazi iz Sandžaka, obzirom da je Sandžak najviše diskriminisana regija na prostoru Balkana.

Sa foruma pozivaju sve Bošnjake, kao i predstavnike intitucija da se uključe u javnu raspravu oko pravilnika i uređenja, i da pokrenu bilo koju temu u vezi sistema za peticije na https://forum.sandzak.com/c/podrska/peticije. Email adresa je takođe dostupna za komentare na ideju, koncept, odnosno pravilnik: peticije@sandzak.com.

Na taj način bi smo lakše došli do idealnog univerzalnog rješenja sistema za peticije koji bi služio svim Bošnjacima, ka svim institucijama koje predstavljaju naš narod, u svim zemljama svijeta. Takođe, ostavljamo vam prostor i ohrabrujemo vas da nam uputite zahtjev ukoliko želite tehničku reviziju sistema (https://peticije.sandzak.com) ili da predstavnik iz vaših redova bude jedan od moderatora sistema (Odbor za peticije) koji bi vodio računa da peticije budu usklađene sa pravilnikom, odnosno usmjerene na organizaciju na koju se peticija odnosi.

Biće nam više nego drago da zajedno sarađujemo na ovom plemenitom projektu koji bi podstakao terapeutske prednosti peticija individue, uključujući stvaranje smisla, društvenu akciju, djelovanje, kao i osnaživanje Bošnjačkog demokratskog društva. – ističu članovi foruma u javnom pozivu.

Heftični bilten

Nikad više ne propustite veliku priču od Sandžaklije. Prijavite se za Heftični Bilten i svake hefte primajte e-mail s pričama koje morate pročitati.

Čitajte više

Slušajte audio izdanja magazina Sandžaklija

HEFTIČNI BILTEN

Prijavom na Heftični Bilten slažete se sa Uslovima korišćenja i politikom privatnosti.