Turistička sezona zavisi od mjera ograničenja koje zemlje uvode u borbi s koronom

Zimovanja i proslave kojima kreće i sezona bit će onoliko koliko virus i mjere u toj borbi dozvole.
Ilustracija: Marianna Tomaselli
Ilustracija: Marianna Tomaselli
Novo!
Close
Sačuvajte članke sa nalogom

Nakon što se prijavite preko Cafe Sandžak, možete sačuvati priče i lako ih pregledavati kasnije na bilo kojem uređaju.

Ovaj članak može da se sluša Poslušajte tekst koji slijedi u nastavku

Putovanja su od samog početka pandemije postala neizvjesna mada je činjenica da su se neke stvari pomakle s mrtve tačke u radu turističkih agencija iako se i dalje bore za čisto preživljavanje. Zimovanja i proslave kojima kreće i sezona bit će onoliko koliko virus i mjere u toj borbi dozvole.

“Što se tiče tog ažuriranja većina zemalja ažurira na sedmodnevnom ili četrnaestodnevnom nivou uslove za ulazak na svoju teritoriju s drugih područja. To se mijenja od zemlje do zemlje I u ovisnosti od situacije s korona virusom. Ono što nas interesuje su uslovi za ulazak naših državljana. Trenutno državljani Srbije bez uslova mogu ući samo u dvije zemlje, BiH I Mađarska. Za sve ostale zemlje u okruženju uključujući I teritoriju Kosova državljani Srbije moraju imati brzi antigenski test, PCR test ili potvrdu o vakcinaciji. Evropski certifikat o vakcinaciji priznat je, kao I vakcine dostupne na teritoriji Srbije. Srbija je postala dio te mreže o priznavanju evropskog Zelenog certifikata ili Kovid pasoša. S brzim ili PCR testom u neke države možemo ući ali ne možemo posjetiti nijedan lokalitet ukoliko nemamo Zeleni evropski certifikat”, naglašava Mersad Ličina direktor TA “Dream Travel” N. Pazar.

Heftični bilten

Nikad više ne propustite veliku priču od Sandžaklije. Prijavite se za Heftični Bilten i svake hefte primajte e-mail s pričama koje morate pročitati.

Čitajte više

Search
Search

Slušajte audio izdanja magazina Sandžaklija

HEFTIČNI BILTEN

Prijavom na Heftični Bilten slažete se sa Uslovima korišćenja i politikom privatnosti.