Sandžak i Srebrenica imaju posebnu vezu

Usame Zukorlić primio delegaciju Bošnjaka Srebrenice.
4-1
Novo!
Close
Sačuvajte članke sa nalogom

Nakon što se prijavite preko Cafe Sandžak, možete sačuvati priče i lako ih pregledavati kasnije na bilo kojem uređaju.

Ovaj članak može da se sluša Poslušajte tekst koji slijedi u nastavku

Delegacija Bošnjaka Srebrenice predvođene gospodinom Alijom Tabakovićem, predsjednikom SDA Srebrenice, Ćamilom Durakovićem, bivšim predsjednikom opštine Srebrenice, kao i delegacijom medžlisa Srebrenica na čelu sa glavnim imamom Damir ef. Peštalićem posjetila je novoizabranog predsjednika Stranke pravde i pomirenja Usamu Zukorlića.

U srdačnom razgovoru istaknuto da Sandžak i Srebrenica imaju posebnu vezu, koju je najviše baštinio rahmetli akademik Muftija Muamer Zukorlić, te da je pomirenje među Bošnjacima i rad na zajedničkim interesima od primarnog interesa za Bošnjake.

Predsjednikom SDA Srebrenice čestitao je na izboru novog predsjednika stranke, poručujući mu da nastavi put koji je započeo rahmetli akademik Muftija Muamer Zukorlić.

– Raduje nas njihova inicijativa poziva na jedinstvo, da tamo gdje su postojale određene razlike se ujedine u interesu opstanka našeg naroda na ovim prostorima, to je interes Bošnjaka Srebrenice, kao što je to interes Bošnjaka Sandžakai svakako interes Bošnjaka u Bosni i Hercegovini ali i svih građana na Balkanu. Interes pomirenja naroda na ovim prostorima je interes svakog građanina, Nadamo se, ako Bog da, skorijoj posjeti delegacije Stranke pravde i pomirenja Srebrenici, gdje ćemo nastaviti saradnju kroz naše ideje, kroz naše projekte i naša saradnja i posjeta svim političkim organizacijama ovdje u Novom Pazaru će biti prenijeta ista poruka a to je da tražimo i očekujemo ujedinjenje našeg naroda.

Predsjednik Stranke pravde i pomirenja se zahvalio delegaciji Bošnjaka Srebrenice što su među prvima došli da ih posjete.

– Prenijeli su nam jako važne poruke i emanete koje mi prihvatamo. Mi smo izvijestili da smo mi kao Stranka pravde i pomirenja naše ruke pružili svima onima koji se nisu slagali sa nama ili su bili u bilo kakvom odnosu koji nije mir i jedinstvo među Bošnjacima Sandžaka i složili smo se da je to put kojim ćemo nastaviti i da je to put koji će baštiniti svi Bošnjaci i u Bosni i u Sandžaku. Izvijestio sam delegaciju da onako kako je naš vođa rahmetli akademik muftija Muamer Zukorlić poštovao Srebrenicu i baštionio pitanje Srebrenice, to je put koji ćemo i mi nastaviti i od kojeg sigurno nećemo odustati.

Na sastanku je bilo riječi o međusobnoj saradnji na svim nivoima.

Heftični bilten

Nikad više ne propustite veliku priču od Sandžaklije. Prijavite se za Heftični Bilten i svake hefte primajte e-mail s pričama koje morate pročitati.

Čitajte više

Search
Search

Slušajte audio izdanja magazina Sandžaklija

HEFTIČNI BILTEN

Nikad više ne propustite veliku priču od Sandžaklije.

Prijavom na Heftični Bilten slažete se sa Uslovima korišćenja i politikom privatnosti.