Rukovodstvo Opštine Sjenica u posjeti Vladi kantona Sarajevo

Ministarstvo kulture i sporta KS će u saradnji sa načelnicima Opštine Sjenica realizirati projekt postavljanja sahat kule na visoravni Pešter.
munib-ilizdza
Novo!
Close
Sačuvajte članke sa nalogom

Nakon što se prijavite preko Cafe Sandžak, možete sačuvati priče i lako ih pregledavati kasnije na bilo kojem uređaju.

Ovaj članak može da se sluša Poslušajte tekst koji slijedi u nastavku

Nakon dugog perioda inteligentnog učenja, oni mogu pružiti profesionalna i tačna objašnjenja na znakovnom jeziku.
Predsjedavajući Okerić je izrazio zadovoljstvo što je imao priliku ugostiti delegaciju ove prijateljske opštine, te objasnio da se radi o prvoj institucionalnoj saradnji Kantona Sarajevo sa Općinom Sjenica.

Posjetio je kako je ona započeta na biznis forumu koji je održan u Sjenici u avgustu ove godine.

“Tada su donijeti zaključci koji su obvezali Kanton Sarajevo i Opštinu Sjenica da se kroz konkretne projekte unaprijede odnosi sa Sandžakom, preciznije sa ovom opštinom. Danas smo imali radni sastanak, gdje smo razgovarali o projektima i njihovoj dinamici implementiranja. Vjerujem da će u 2022. doći do njihove potpune realizacije. Narod Sandžaka ima kulturološku i historijsku povezanost s narodom Bosne i Hercegovine i želimo da tu saradnju unaprijedimo i konkretizujemo”, rekao je Okerić.

I predsjednik Mujagić je također podsjetio na održavanje ovog biznis foruma i na tadašnje zaključke, čija realizacija je upravo i bila povod njihovoj današnjoj posjeti.

“Kontinuirano radimo na unapređenju naših odnosa, a s tim u vezi su i svi predloženi projekti jako dobro odabrani, jer su prije svega u interesu stanovnika našeg kraja”, istakao je Mujagić, te dodao kako očekuje da implementacija ovih projekata donese višestruke benefite za veliki broj ljudi Sjenice.

Ministar Avdić je, nakon susreta, rekao kako je razgovarano o realizacije niza značajnih aktivnosti i projekata.

“Ministarstvo kulture i sporta KS će u saradnji sa načelnicima Opštine Sjenica realizirati projekt postavljanja sahat kule na visoravni Pešter. Za taj projekt Ministarstvo će izdvojiti 100.000 KM. Veoma smo blizu da formaliziramo sve što je vezano za njegovu realizaciju, kao i potpisivanju sporazuma o budućoj saradnji koji će podrazumijevati i ovaj projekt”, najavio je ministar Avdić.

Heftični bilten

Nikad više ne propustite veliku priču od Sandžaklije. Prijavite se za Heftični Bilten i svake hefte primajte e-mail s pričama koje morate pročitati.

Čitajte više

Search
Search

Slušajte audio izdanja magazina Sandžaklija

HEFTIČNI BILTEN

Nikad više ne propustite veliku priču od Sandžaklije.

Prijavom na Heftični Bilten slažete se sa Uslovima korišćenja i politikom privatnosti.