Besposličarenje ubija omladinu

Ove stvari se mijenjaju edukacijom, učenjem, čitanjem, kaže Tarik Abdul Khalik, Izdavačka kuća El-Kelimeh.
f4e3c647007871.586d3ecb948eb
Novo!
Close
Sačuvajte članke sa nalogom

Nakon što se prijavite preko Cafe Sandžak, možete sačuvati priče i lako ih pregledavati kasnije na bilo kojem uređaju.

El-Kelimeh je velika i ozbiljna izdavačka kuća koja je čitaocima predstavila hiljade naslova. Veoma je važno, poručuju, biti svjestan značaja knjige i nauke a sve to može ako se vrati temeljima vjere.

–Besposličarenje ubija našu omladinu, naše društvo. Ubija našu snagu za bolje sutra. Besposličarenje je i u hadisu Poslanika, s.a.w.s. pokuđeno, zabranjeno. Veoma je važno da se oslobodimo od boleština koje su zahvatile naše muslimansko tkivo. Vidite omladinca koji je u najvećoj snazi, u najljepšim godinama, kad treba da daje rezultate zarobljen je u nekom restoranu, ispija nešto što je zabranjeno, provodi vrijeme igrajući neke igrice koje blokiraju intelektualnu snagu našeg razuma. Na taj način zajednica doživljava stagnaciju jer ako je omladina zdrava, zdrava je i zajednica. Ako je omladina bolesna bolesna je i zajednica. Dakle, stvarno stanje jednog društva ogleda se kroz omladinu. Poslanik, s.a.w.s. je kazao da je njegov sunnet i praksa ojačana omladina jer je omladina snaga. Zbog toga se ove stvari mijenjaju edukacijom, učenjem, čitanjem, kaže Tarik Abdul Khalik, Izdavačka kuća El-Kelimeh.

Heftični bilten

Nikad više ne propustite veliku priču od Sandžaklije. Prijavite se za Heftični Bilten i svake hefte primajte e-mail s pričama koje morate pročitati.

Čitajte više

Search
Search

Slušajte audio izdanja magazina Sandžaklija

HEFTIČNI BILTEN

Nikad više ne propustite veliku priču od Sandžaklije.

Prijavom na Heftični Bilten slažete se sa Uslovima korišćenja i politikom privatnosti.