Usame Zukorlić stupio na dužnost zamjenika predsjednika RIK-a

Usame Zukorlić izjavio da je ovo zaduženje posljednji emanet kojim ga je rahmetli muftija Zukorlić zadužio.
Usame-Zukorlic-RIK-1
Novo!
Close
Sačuvajte članke sa nalogom

Nakon što se prijavite preko Cafe Sandžak, možete sačuvati priče i lako ih pregledavati kasnije na bilo kojem uređaju.

Predsjednik Stranke pravde i pomirenja Usame Zukorlić stupio je danas na dužnost zamjenika predsjednika Republičke izborne komisije. Usame Zukorlić izjavio da je ovo zaduženje posljednji emanet kojim ga je rahmetli muftija Zukorlić zadužio.

– Molio sam ga u telefonskim razgovoru da amandmanom povučemo prijedlog mog imenovanja, jer sam boravio jedan period u Istanbulu na školi turskog jezika i teret mi je bio da dolazim iz Istanbula na sjednice. Kazao sam mu: “Babo, gdje ću da putujem na tu daljinu, k’o na sjednicu Ujedinjenih nacija. Znaš i sam šta već ljudi pričaju, a ima u stranci i drugih koji su mogli da ponesu ovaj emanet”. A on mi sasječe u njegovom maniru: “Vrijeme ti je za ozbiljne stvari …”. To je bila posljednja rečenica koju mi je uputio. Rahmet mu duši, napisao je Usame Zukorlić na društvenoj mreži Facebook.

Republička izborna komisija održala je sjednicu, na kojoj je dala pozitivno mišljenje na predloženo referendumsko pitanje, sa ponuđenim odgovorima, koje je utvrdio Odbor za ustavna pitanja i zakonodavstvo Narodne skupštine.

Heftični bilten

Nikad više ne propustite veliku priču od Sandžaklije. Prijavite se za Heftični Bilten i svake hefte primajte e-mail s pričama koje morate pročitati.

Čitajte više

Search
Search

Slušajte audio izdanja magazina Sandžaklija

HEFTIČNI BILTEN

Nikad više ne propustite veliku priču od Sandžaklije.

Prijavom na Heftični Bilten slažete se sa Uslovima korišćenja i politikom privatnosti.