Muftija Zukorlić je najbolje interpretirao Sunnet na ovim prostorima

Muftija sandžački na hutbi u Altun alem džamiji:
Muftija sandžački na hutbi u Altun alem džamiji: Muftija Zukorlić je najbolje interpretirao Sunnet na ovim prostorima_61a187f3cedb9.jpeg
Novo!
Close
Sačuvajte članke sa nalogom

Nakon što se prijavite preko Cafe Sandžak, možete sačuvati priče i lako ih pregledavati kasnije na bilo kojem uređaju.

Ovaj članak može da se sluša Poslušajte tekst koji slijedi u nastavku

Muftija sandžački hfz. Abdurrahman ef. Kujević održao je 26. 11. 2021. godine hutbu u Altun alem džamiji u prijestoljnici Sandžaka Novom Pazaru.

Istina je smisao života. Zbog istine smo stvoreni. Nema slasti i zadovoljstva na ovom svijetu bez istine i truda za njenu afirmaciju sve dok zadominira. Božiji poslanici su nam na ovom putu najbolji uzori a na čelu svih njih stoji Muhamed alejhi selam. On je preuzeo odgovornost da promijeni cijeli svijet i na tom polju je koristio sve metode i potencijale do posljednjeg daha kada je teslimio svoju plemenitu dušu Milostivom Gospodaru svih svjetova. Zbog truda Allahovog poslanika i ashaba mi smo danas ovdje muslimani. Uživamo u blagodati slobode i pravog puta. Oni su svim bićem stali na braniku dobra. Nisu bili neutralni. Nisu rekli idi ti Allahov poslaniče, a mi ćemo biti sa strane dok ti na pobijediš.

Na našim prostorima onaj ko je najbolje interpretirao sunnet Allahovog poslanika alejhi selam jeste naš rahmetli Akademik Muftija Muamer ef. Zukorlić. Sve svoje resurse je dao da istina ojača i pobijedi. Na žalost, nije dobio podršku koja je trebala da bismo ostvarili sva propisana nam prava. Za njim sada svi žale, čak i dušmani. Jedna od kategorija kojoj je sada najteže jesu oni koji su na njega lagali, potvarali ga i najgnusije neistine pričali. U ovom momentu imamo jedini ispravni put da se makar malo odužimo Allahu, istini i našem Muftiji jeste da čvrsto stanemo u saffu njegovog pokreta, čuvamo i na najveći nivo uzdignemo sve institucije koje je za opće dobro osnovao, rekao je između ostalog muftija sandžački hfz. Abdurrahman ef. Kujević u svojoj hutbi.

Heftični bilten

Nikad više ne propustite veliku priču od Sandžaklije. Prijavite se za Heftični Bilten i svake hefte primajte e-mail s pričama koje morate pročitati.

Čitajte više

Slušajte audio izdanja magazina Sandžaklija

HEFTIČNI BILTEN

Prijavom na Heftični Bilten slažete se sa Uslovima korišćenja i politikom privatnosti.