Muftija Dudić posjetio reisu-l-ulemu Kavazovića

Ovo je bio prvi službeni sastanak reisu-l-uleme Kavazovića s rukovodstvom Islamske zajednice u Srbiji nakon preseljenja na ahiret dugogodišnjeg predsjednika Mešihata i muftije, akademika Muamera Zukorlića.
Muftija Dudić posjetio reisu-l-ulemu Kavazovića_61a187fc6df39.jpeg
Novo!
Close
Sačuvajte članke sa nalogom

Nakon što se prijavite preko Cafe Sandžak, možete sačuvati priče i lako ih pregledavati kasnije na bilo kojem uređaju.

Danas je predsjednik Mešihata Islamske zajednice u Srbiji muftija dr Mevlud ef. Duduić zajedno s predsjednikom Sabora Islamske zajednice u Srbiji dr Enverom Gicićem posjetio reisu-l-ulemu Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini dr. Husein ef. Kavazovića.

Ovo je bio prvi službeni sastanak reisu-l-uleme Kavazovića s rukovodstvom Islamske zajednice u Srbiji nakon preseljenja na ahiret dugogodišnjeg predsjednika Mešihata i muftije, akademika Muamera Zukorlića. Reisu-l-ulema je dao punu podršku radu institucija Islamske zajednice u Srbiji na čelu s muftijom Dudićem. Učesnici sastanka su se još jednom saglasili da pozovu sve muslimane u Sandžaku na jedinstvo i okupljanje oko zajedničke institucije naše Zajednice u Sandžaku.

Na sastanku je razgovarano i o nastavku saradnje i podrške u projektima koje vodi Islamska zajednica u Srbiji.

Heftični bilten

Nikad više ne propustite veliku priču od Sandžaklije. Prijavite se za Heftični Bilten i svake hefte primajte e-mail s pričama koje morate pročitati.

Čitajte više

Slušajte audio izdanja magazina Sandžaklija

HEFTIČNI BILTEN

Prijavom na Heftični Bilten slažete se sa Uslovima korišćenja i politikom privatnosti.