Poslanici SPP će podržati Prijedlog zakona o referendumu i narodnoj inicijativi

Referendum je jedan od ključnih instrumenata razvoja demokratskoga društva i tekovina onoga što predstavlja kulturu i civilizaciju.
Capture-3
Novo!
Close
Sačuvajte članke sa nalogom

Nakon što se prijavite preko Cafe Sandžak, možete sačuvati priče i lako ih pregledavati kasnije na bilo kojem uređaju.

Na Dnevnom redu skupštinskog zasijedanja Parlamenta R. Srbije našao se Prijedlog zakona o referendumu i narodnoj inicijativi. Narodni poslanik Stranke pravde i pomirenja prof. dr. Jahja Fehratović u svom izlaganju istakao je kako je referendum jedan od najboljih instrumenata demokratskog društva. Poručio da će ovakav prijedlog poslanici SPP-a podržati.

“Referendum je jedan od ključnih instrumenata razvoja demokratskoga društva i tekovina onoga što predstavlja kulturu i civilizaciju. Referendum jeste nešto što je temeljeno na kulturi dogovora između naroda i onih koji predstavljaju vlast. Ta kultura dogovora predstavlja jedno najznačajnije i najveće priznanje narodu da u onim najvećim i najozbiljnijim stvarima on zapravo ima odlučujuću ulogu, odnosno da je moć u njegovim rukama. Zato je vrlo važno da i ovaj zakon na ovaj način, uz sve ove pozitivne promjene o kojima ste nam govorili bude ovdje danas prihvaćen i mi kao poslanici SPP-a u cjelosti podržavamo upravo izmjene i dopune ovog zakona i želimo da kažemo da sve ono što jeste bilo za promjene urađeno je i da je sve ono što pokušavaju određeni faktori koje ste jako lijepo opisali da kažu kada su u pitanju kritike ovoga zakona ustvari predstavlja jedan pokušaj obmanjivanja javnosti”, kazao je prof. dr. Jahja Fehratović.

Dr. Fehratović uputio i čestitku povodom Dana državnosti Bosne i Hercegovine. “Danas kao poslanik SPP-a i kao predstavnik bošnjačkog naroda sa ove pozicije želim da iskoristim priliku da čestitam 25. novembar – Dan državnosti BiH”, završava prof. dr. Fehratović.

Heftični bilten

Nikad više ne propustite veliku priču od Sandžaklije. Prijavite se za Heftični Bilten i svake hefte primajte e-mail s pričama koje morate pročitati.

Čitajte više

Search
Search

Slušajte audio izdanja magazina Sandžaklija

HEFTIČNI BILTEN

Prijavom na Heftični Bilten slažete se sa Uslovima korišćenja i politikom privatnosti.