Književni susreti “Muhamed Abdagić” u subotu i nedjelju

"Svakog, pogotovo ko je iz Sandžaka, ko je istinski odan umjetnosti, bit će promovisan kroz tu manifestaciju kao što posthumno promovišemo Muhameda Abdagića", kazao je Vrcić.
Ilustracija: JEONGSU JEONGSU
Ilustracija: JEONGSU JEONGSU
Novo!
Close
Sačuvajte članke sa nalogom

Nakon što se prijavite preko Cafe Sandžak, možete sačuvati priče i lako ih pregledavati kasnije na bilo kojem uređaju.

Književni susreti “Muhamed Abdagić” u Sjenici najavljeni su za subotu kada je planirana poetska večer u 19 sati  i u nedjelju od 10 sati, Okrugli sto “Poezija pored politike. Prvi književni susreti održani su 1998. godine, zadnji 2014. Nakon sedam godina pauze, Kulturno prosvjetna zajednica želi nastaviti s tradicijom.

–S ciljem da se promoviše moderna književnost, moderno pjesništvo kojem je Muhamed Abdagić bio preteča. Danas tek neki književnici dolaze na ono što nalazimo u njegovoj poeziji. Ko god hoće da radi na promociji kulture, ne na eksploataciji umjetnosti za ideološke potrebe dobrodošao je. Svakog, pogotovo ko je iz Sandžaka, ko je istinski odan umjetnosti, bit će promovisan kroz tu manifestaciju kao što posthumno promovišemo Muhameda Abdagića. Tako se stvara i jedna lijepa umjetnička mreža kojom je protkan naš identitet, kaže Sedat Vrcić sekretar Kulturno-prosvjetne zajednice Sjenica.

Heftični bilten

Nikad više ne propustite veliku priču od Sandžaklije. Prijavite se za Heftični Bilten i svake hefte primajte e-mail s pričama koje morate pročitati.

Čitajte više

Search
Search

Slušajte audio izdanja magazina Sandžaklija

HEFTIČNI BILTEN

Nikad više ne propustite veliku priču od Sandžaklije.

Prijavom na Heftični Bilten slažete se sa Uslovima korišćenja i politikom privatnosti.