Ubice u zatvor, a Sjenica čista od kriminala

2-11
Usame Zukorlić na mezaru šehida Hamidovića
Novo!
Close
Sačuvajte članke sa nalogom

Nakon što se prijavite preko Cafe Sandžak, možete sačuvati priče i lako ih pregledavati kasnije na bilo kojem uređaju.

Nakon posjete opštini Sjenica predsjednik Stranke pravde i pomirenja Usame Zukorlić je sa predsjednikom opštine Sjenica Munibom Mujagićem, predsjednikom Skupštine opštine Sjenica dr. Rejhanom Kurtovićem, grupom imama na čelu sa glavnim imanom Berinom Ljajićem i svojim saradnicima obišao mezar šehida rahmetli Edina Hamidovića i tom prilikom proučili dovu. Predsjednik Stranke pravde i pomirenja naglasio da je Edin Hamidović u zvjerskom atentatu pao kao prvi šehid ovog pokreta.

„Znamo težinu događaja i okolnosti pod kojima su se oni dogodili, znamo koliko je Sjenica bila potrešena ovim događajem, iz tog razloga želio sam da lično, ovdje pored mezara rahmetli šehida uputim poruku. Stranka pravde i pomirenja se neće pomiriti sa tim da kriminalci vrše atentate na neistomišljenike, naročito pred porodicom, pred suprugom i pred djecom. Insistirat ćemo maksimalno, svim našim snagama, da ubice budu u zatvoru. Tim povodom, javnost je upoznata šta je rahmetli akademik muftija Muamer Zukorlić kazao i to nema potrebe da sada ponavljamo, to što je on rekao je naš emanet i mi ćemo iza toga da stojimo do poslednje kapi snage. Želimo Sjenicu čistu od kriminala, želimo Sjenicu prosperitetnu, ne želimo krv na ulicama Sjenice i sa ovog mjesta ponavljam da su naše ruke pomirenja ispružene svim dobrim ljudima, svakom građaninu i sa tim ljudima zajedno ćemo mi dovesti bezbjednost i sigurnost u Sjenicu.“

Kao što je naš rahmetli akademik muftija Muamer Zukorlić rekao, naša misija je da ubice smjestimo u zatvor a kriminalce u šahte, poručio je predsjednik Stranke pravde i pomirenja Usame Zukorlić.

SANDžaklija preporučuje

Šta naši urednici čitaju, gledaju i slušaju svake hefte. Prijavite se za Heftični Bilten i nikad više ne propustite velike priče.

Čitajte više

Slušajte audio izdanja magazina Sandžaklija

HEFTIČNI BILTEN

Prijavom na Heftični Bilten slažete se sa Uslovima korišćenja i politikom privatnosti.