Počela obuka u turizmu i ugostiteljstvu u Novom Pazaru

Ovo je prva obuka ovakve vrste u Novom Pazaru.
Foto: SANA
Foto: SANA
Novo!
Close
Sačuvajte članke sa nalogom

Nakon što se prijavite preko Cafe Sandžak, možete sačuvati priče i lako ih pregledavati kasnije na bilo kojem uređaju.

U organizaciji Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija, a u saradnji sa Turističkom organizacijom Novi Pazar u prostorijama hotela Vrbak počela je realizacija projekta “Obuka u turizmu i ugostiteljstvu”. U narednim danima kroz edukativna predavanja, kao i praktičnim djelovanjem eminentnih stručnjaka iz ove oblasti nastojaće se podići stepen spremnosti svim prijavljenim kandidatima. Direktor TO Novi Pazar Dejan Beloica ističe da se u ovom teškom covid periodu čini sve kako bi se ugostiteljima olakšalo, makar bilo to i kroz razne vidove edukacija.

Direktor Udruženja hotelijera i restoratera Srbije HORES Dr Georgi Genov kaže kako se svakodnevno moraju podizati standardi u ugostiteljstvu i hotelijerstvu kako bismo bili u korak sa razvijenim evropskim zemljama. Ovo je prva obuka ovakve vrste u Novom Pazaru. Partnersku podršku projektu dali su još i ugostiteljske škole iz Novog Pazara i Vrnjačke Banje, Regionalna TO Sandžaka, te Udruženje ugostitelja Sandžaka.

Heftični bilten

Nikad više ne propustite veliku priču od Sandžaklije. Prijavite se za Heftični Bilten i svake hefte primajte e-mail s pričama koje morate pročitati.

Čitajte više

Search
Search

Slušajte audio izdanja magazina Sandžaklija

HEFTIČNI BILTEN

Prijavom na Heftični Bilten slažete se sa Uslovima korišćenja i politikom privatnosti.