Vazduh u Novom Pazaru jedan od najzagađenijih u Evropi

Dr Fehratović zatražio hitnu reakciju Ministarstva ekologije.
Dr. Fehratović zatražio hitnu reakciju Ministarstva ekologije: Vazduh u Novom Pazaru jedan od najzagađenijih u Evropi_619cfa078d5a4.jpeg
Novo!
Close
Sačuvajte članke sa nalogom

Nakon što se prijavite preko Cafe Sandžak, možete sačuvati priče i lako ih pregledavati kasnije na bilo kojem uređaju.

Poslanici Skupštine Srbije na početku sednice postavljali su pitanja nadležnima. Poslanik Stranke pravde i pomirenja (SPP) dr Jahja Fehratović izjavio je da je Novi Pazar posljednjih dana jedan od najzagađenijih gradova u Evropi i zahtjevao hitnu reakciju Ministarstva ekologije. On je tražio od ministarstva da se provjeri da li proizvodjači peleta koriste filtere koji su propisani jer se, kako je naveo, “iz peletara vidi gust dim koji se spušta na grad”.

– Zahtjevamo hitnu reakciju Ministarstva ekologije, da sprovedu istrage, da provjere da li ove peletare koriste one filtere koji su odobreni, kao što je to recimo u Švicarskoj gdje postoje fabrike peleta koje ne zagađuju okolinu, ovdje u Pazaru kada pogledate iznad dimnjaka tih peletara vidite jedan gust, taman, otrovan dim koji se spušta na široj teritoriji i koji vjetar raznosi po cijelome gradu i koji ugrožava zdravlje svih kategorija stanovništva. Zahtjevamo da Ministarstvo ispita da li ovi proizvodni pogoni imaju dozvole i da li imaju zadovljavajuću opremu za pročišćavanje vazduha i ne samo oni već svi oni drugi koji čine da ovih dana Novi Pazar bude jedan od najzagađenijih gradova u Evropi.

Heftični bilten

Nikad više ne propustite veliku priču od Sandžaklije. Prijavite se za Heftični Bilten i svake hefte primajte e-mail s pričama koje morate pročitati.

Čitajte više

Search
Search

Slušajte audio izdanja magazina Sandžaklija

HEFTIČNI BILTEN

Prijavom na Heftični Bilten slažete se sa Uslovima korišćenja i politikom privatnosti.